Pentru a ajunge în grupele EHF European League, Dunărea Brăila și Gloria Buzău trebuie să treacă de adversarii din turul 3 preliminar, pe care și i-au aflat marți, în urma tragerii la sorți, de la Viena. Cele două echipe românești nu au avut deloc noroc, ba din contră.

Vitrină plină cu trofee

Brăila va întâlni una dintre echipele cotate cu cele mai mari șanse la câștigarea Cupei, e vorba de Viborg HK. Este cel mai mare nume al handbalului danez din toate timpurile. De trei ori câștigătoare a Ligii Campionilor, cu alte două finale pierdute, Viborg are și alte trofee europene în vitrină: trei Cupe EHF, actuala EHF European League, dar și o Cupă a Cupelor și două Supercupe ale Europei. Viborg este de 14 ori campioana Danemarcei și de 11 ori a Cupei Danemarcei. Din 2014 nu a mai câștigat însă nimic, în sezonul trecut terminând pe locul 3.

Kristina Jørgensen, Line Haugsted, Anna Kristensen sunt componente ale naționalei Danemarcei. Căpitanul echipei este însă Carin Strömberg, centrul ”naționalei” Suediei. Viborg este antrenată de fostul antrenor al Oltchimului și al CSM București, Jakob Vestergaard. În actualul sezon, Viborg e pe primul loc în Danemarca, având 8 victorii din tot atâtea meciuri disputate!

Gloria Buzău, duel cu Nantes Atlantique

Gloria Buzău are șanse mai mari la calificare. Echipa buzoiană va întâlni formația franceză Nantes Atlantique, care a terminat pe locul 4 în ediția trecută din Hexagon. Nantes nu are rezultate notabile în Europa, dar are un lot cu câteva jucătoare de mare valoare: Nathalie Hagman, Blandine Dancette, Marion Maubon, Bruna de Paula, Lotte Grigel, Camille Ayglon-Saurina. Saurina și Dancette sunt campioane mondiale cu naționala Franței.

Echipa este antrenată de Guillaume Saurina, fostul jucător al CSM București, nimeni altul decât soțul Camillei Ayglon-Saurina, care a trecut și ea pe la clubul Primăriei Capitalei. Meciurile tur se dispută pe 14/15 noiembrie, iar returul pe and 21/22 noiembrie. Brăila joacă primul meci pe teren propriu, iar Gloria Buzău în deplasare.

Minaur Baia Mare este calificată deja în faza grupelor. 

gsp.ro