◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B-loved. Povești emoționante, staruri de top, producții de renume

 A început una dintre cele mai frumoase manifestări bucureștene ale toamnei – Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B-loved. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, fidelă implicării sale extinse în viața cetății, este organizator, alături de Asociația „Pro Familia”, al acestei manifestări care a ajuns o splendidă tradiție, centrată pe cel mai frumos sentiment uman și reliefată de puterea celei de-a șaptea arte.

„Poeți, filosofi, scriitori, mari gânditori, politicieni, conducători de țări și armate, artiști s-au întrecut, s-au contrazis, s-au completat în a defini dragostea – cel mai distinctiv sentiment uman. Este universul însăși în care sălășluiește întreaga existență a omului. Nu există niciun gen de artă care să nu așeze în centrul său sau să nu se raporteze într-o manieră sau alta la dragoste. Filmul a excelat din acest punct de vedere. De aceea, credem că readucerea în fața publicului de toate vârstele și categoriile socio-profesionale a unor pelicule mai vechi sau mai noi poate fi acceptată ca o nouă încercare de a deveni mai sensibili, mai buni, mai umani”, spune Marin Vladimir, director artistic B-loved.

După deschiderea din seara zilei de miercuri, care prilejuiește vizionarea producției din 2005 „Mândrie și prejudecată”, film produs după romanul omonim scris de Jane Austen în 1813, ziua de joi, 24 noiembrie, este, la rândul său, una cu totul specială. De la ora 11:00 este programată proiecția filmului „Lupul și Leul: O prietenie ca-n povești”. După succesul obținut cu filmul „Mia și Leul alb”, regizorul și iubitorul de animale Gilles de Maistre revine pe ecrane cu o nouă poveste emoționantă, a unei tinere care salvează doi pui neajutorați: un lup și un leu. Între Alma și cele souă animale se creează o legătură indestructibilă, care va depăși toate întâmplările pline de emoție de pe drumul spre regăsire. În seara aceleiași zile, celebrii Sandra Bullock și Channing Tatum farmecă publicul în pelicula „Orașul pierdut”, povestea plină de suspans a unei scriitoare de romane de dragoste plecată într-un turneu de promovare și care ajunge să fie prinsă într-o tentativă de răpire care o aruncă într-o aventură pe viață și pe moarte în junglă.

„Ființa umană înseamnă iubire, dragoste. Dar nu este un automatism al ființei noastre. Sufletul nostru nu o conține de la sine. Dragostea se educă. Ea are o mie de feluri de a se manifesta”, punctează Sorin Stanciu, președintele UZPR.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste B-Loved se încheie fastuos, vineri, 25 noiembrie, cu două producții de excepție. De la ora 11:00 va rula filmul românesc „Întâmplări cu Alexandra”, povestea minunată a fetiței de 9 ani care locuiește cu tatăl ei, Ovidiu. Mama copilei este plecată și micuța își face temele cu grijă, fiind lăudată de învățătoare, dar se teme de colegul ei, Ică, pe care îl crede un extraterestru venit în misiune secretă pe Pământ… Întâmplările pine de sensuri profunde prin care trec tatăl și fiica alături de care încearcă să petreacă mai mult timp reflectă din plin acea căldură a firescului care plutește ca o aură deasupra cinematografiei românești. Din distribuție face parte celebrul actor Mircea Diaconu, alături de alte nume sonore ale teatrului și cinematografiei noastre. De altfel, Mircea Diaconu va onora cu prezența proiecția, în cadrul Festivalului B-Loved, a filmului care îl are în rol principal.

În seara zilei de vineri, de la ora 19:00, o altă producție românească va ilustra standardele înalte ale cinematografiei românești: „Maria Tănase”, film care o are în rol principal pe Lavinia Șandru, actriță și jurnalistă, președinte al Festivalului. Filmul a fost foarte bine primit de public și de critică și confirmă faptul că personalitățile emblematice ale României stau la loc de cinste în Panteonul cultural național, generație după generație. Maria Tănase a iubit așa cum a cântat, cu patimă, fiind și în viața de fiecare zi o expresie a sufletului românesc, pitoresc, năvalnic, frumos și puternic ca un izvor de munte. Iubirile marii cântărețe care se identifică cu folclorul național se derulează fermecător, într-o aură de poveste, în filmul care o arată la fel de unică în relațiile personale cum a fost și în cariera artistică. „Festivalul se întoarce acasă, într-un București romantic, unde în acest an toamna nu se dă bătută, deși în unele locuri din oraș s-au aprins deja luminițele de Crăciun…”, afirmă Lavinia Șandru.

 

Departamentul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *