default-logo

Secretele jurnalismului, transmise de liceeni elevilor mai mici

Membrii redacției Spartan Spin, ziarul liceenilor de clase mari de la Lake Superior Elementary School, din SUA, și-au petrecut o după-amiază împărtășindu-și pasiunea pentru jurnalism cu următoarea generație.

Elevii din clasa a V-a au lansat un buletin informativ pentru clasă. Poveștile au variat de la probleme la locul de joacă, cum ar fi fisuri pe terenul de fotbal până la defalcarea a ceea ce învață la orele de educație fizică, artă și știință. Elevii mai mari au oferit câteva sfaturi, au sugerat câteva modificări de aspect și și-au împărtășit propriile lor lucrări – inclusiv cel mai nou webcast săptămânal. „A fost o experiență foarte bună să înveți lucruri noi despre buletinul informativ”, a spus Kaelyn Conley, elevă de clasa a V-a.

Colega ei de clasă, Karoline Banks, a spus că i-a plăcut „cum ne-au arătat modalități mai bune de a face lucrurile”. Scriitorii buletinelor informative au fost, de asemenea, încurajați să facă stilurile de font și culorile consistente, să despartă blocuri mari de text în paragrafe mai mici și să relateze ambele părți ale povestirii.

Personalul „Spartan Spin” s-a declarat impresionat de ceea ce au realizat deja tinerii reporteri. „Cred că este minunat că începeți tineri și că sunteți atât de educați în acest sens. Este cu adevărat uimitor”, a spus liceanul Addi Aker.

Întrebați dacă ar dori să se întâlnească din nou cu elevii de liceu, elevii de clasa a V-a au răspuns printr-un „Da” răsunător. Până atunci, au început să pună în practică o parte din ceea ce au învățat, notează superiortelegram.com. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Despre autor

Lasă un răspuns

*