default-logo

Jucătorii de hochei nord-americani, absenți de la Olimpiada de la Beijing

Jucătorii din NHL, prestigiosul campionat nord-american de hochei pe gheaţă, nu vor merge la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), după amânările în cascadă ale meciurilor cauzate de Covid-19, a anunţat presa americană.

NHL a avut termen până pe 10 ianuarie să se retragă de la Jocurile Olimpice fără să plătească o amendă. Fără superstarurile NHL, afişele turneului olimpic şi-ar pierde mult din strălucire, aşa cum a fost deja şi pentru ultima ediţie, în 2018, la Pyeongchang (Coreea de Sud), câştigată de Rusia.

NHL şi sindicatul jucătorilor ajunseseră anterior la un acord pentru eliberarea jucătorilor pentru următoarele două olimpiade, în 2022 la Beijing şi 2026 la Milano-Cortina d’Ampezzo, dacă pandemia nu va bulversa calendarul campionatului.  Odată cu amânarea Philadelphia-Washington, NHL a ajuns la cifra de 50 de jocuri amânate în acest sezon.

Absenţa de la Jocurile Olimpice ar adăuga două săptămâni la calendarul NHL, suficiente pentru a reprograma meciurile amânate, astfel încât fiecare franciză să joace cele 82 de meciuri din sezonul regulat.

Jucătorii NHL au participat la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*