◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

„Peregrinări prin Balcani” ghidate de arhitectul Vasile Marcu

Muzeul Municipiului București vă invită joi, 17 octombrie 2019, ora 18.30, la „Peregrinări prin Balcani” – Conferință și expoziție de acuarele realizate de Prof. Arh. Vasile Marcu, care vine special din Grecia pentru această întâlnire cu publicul bucureștean.
Coordonator: Cătălin D. Constantin.

Conferința și expoziția vor avea loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2).

Arhitect, grafician, profesor universitar, Vasile Marcu s-a născut în București, în 1940 și are un doctorat la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”. Din 1990 emigrează în Grecia, dar face „naveta” deseori între Atena și București. Portofoliul de arhitect cuprinde numeroase lucrări de amenajări interioare, design ambiental, remodelare urbană, ansambluri peisagere (realizate în colaborare cu mari birouri de proiectare din România şi Grecia). Ca grafician a participat cu lucrări de artă decorativă la expoziții din România și Grecia, iar compozițiile sale murale de mari dimensiuni pot fi admirate în cadrul ansamblului hotelier Kipriotis (insula Kos și Rodos). A semnat volumele: „Arhitectura și ambientul destinate educației”, „Arhitectura și designul ambiental”, „Reprezentări în Arhitectură-Îndrumar metodologic”, apărute între 2005 și 2008 la Editura Fundației România de Mâine. Este membru al Uniunii Arhitecților din România și al Ordinului Arhitecților din România, al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Societății Inginerilor și Arhitecților din Grecia.

„Valoarea estetică a imaginii este un dat axiomatic. Este imaginea un factor fundamental al calității vieții, un argument al civilizației? Afirmație sau mai degrabă o întrebare retorică la care răspunsul conține multe fațete. Oricât de fugară ar fi o notație, oricât de schematică ar fi o schiță sau o acuarelă, aceasta reprezintă o trăire a momentului. Periplul însoțit de aparatul de fotografiat este accesibil oricui dispune de tehnologie. Periplul însoțit de carnetul de schițe este participativ, creativ nu pasiv.
Un rol special îl joacă frumoasa, delicata și dificila tehnică a acuarelei” – Prof. Univ. Dr. Arhitect Vasile Marcu.

Intrarea la conferință – 10 lei.
Expoziția poate fi vizitată gratuit, în perioada 17 – 27 octombrie 2019 (miercuri-duminică, 10.00-17.30).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *