◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

  SIMONA NOASTRĂ DRAGĂ  

Când o priveşti stând tăcută şi îngândurat zâmbitoare ai ferma convingere că această plăcută fată a uitat cu desăvârşire de propria-i glorie sportivă. Ea fiind, de multă vreme, printre primele zece tenismene ale lumii. Aşa stând lucrurile, n-ai cum să nu-i apreciezi modestia, ca şi buna ei creştere. Trăsături venite tocmai din sânul familiei sale de aromâni constănţeni. Şi o face indiferent dacă este sau nu însoţită în lumea largă de părinţii săi. Iar mai nou şi de înstăritul său iubit. Cel de care Simona este îndrăgostită până în vârful urechilor, împodobite cu bobiţele arginti ale discreţilor săi cercei. În schimb, atunci când este intervievată, discursul Simonei Halep este, mai tot timpul, supărător de şablonizat. Mereu căutând şi găsind câte-o portiţă de scăpare în cazul unei posibile înfrângeri ruşinoase. Exact cum a procedat şi în cazul ultimelor turneie, mici sau mari, ale acestui an 2019. Numai că repetatele auto-eliminări, prin abandonări cauzate de starea ei de sănătate tot mai precară, devin mai mult decât surprinzătoare. Să ne înţelegem bine: nu înfrângerile în sine mă îngrijorează, ci manierele jocurilor prestate. Pur şi simplu parcă este hipnotizată! Aproape neexistând pe terenul de joc! Şi încă ceva. Mai nou, regizorii televiziunilor tot mai des evită să ne arate chipurile celor care o însoţesc în loja oficială. Dar şi a celor care flutură în tribune Tricolorul Românesc. Nu mai vorbim şi de gesturile tot mai controlate ale sărmanului său antrenor român. Şi apoi mai trebuie spus că până mai acum un an compatrioata noastră era considerată, prin echipamentele purtate, ca fiind una dintre cele mai elegante şi cu bun-gust tenismene din circuitul mondial! Ce a apucat-o, ca între două turnee, să îşi schimbe complet echipamentul, înlocuindu-l cu unul având un croi inadecvat fizicului său, cred că nici ea nu ştie să ne spună!?. Cu atât mai mult cu cât toată lumea ştie că tenismenii valoroşi sunt realmente curtaţi să accepte să fie îmbrăcaţi, din cap până-n picioare, nu numai gratuit, dar şi contra cost de către cele mai prestigioase firme de echipamente sportive. De asemenea, ştim că încheierea unor astfel de fabuloase contracte de sponsorizare presupune multă alergătură, tracasare, enervare şi pierdere de timp. Să fie şi acesta un motiv în plus pentru slaba ei evoluţie în faţa unor surprinzător de tinere, talentate şi ambiţioase tenismene?!

    NOTĂ: O jucătoare, până mai acum doi ani anonimă, dar despre care cu siguranţă că vom mai auzi vorbindu-se şi scriindu-se multe alte lucruri frumoase, este canadianca, de origine română, Bianca Andreescu! Cea care nu numai că a depăşit-o pe Simona în clasamentul mondial de puncte, dar şi cea care tot mai rar spune că este născută în România, din părinţi români ca şi ea!. Numai că atâta vreme cât Simona a fost lider mondial o făcea cu mândrie, chiar şi ne provocată de nimeni. De unde şi o altă mare tristeţe de a mea şi a ta, cititorule de gazetă. Aceea că azi-mâine nu vom mai avea cu ce să ne mai mândrim!. Fiind atât de prost şi de gălăgios cârmuită, dar şi atât de zdravăn furată, batjocorită şi minţită, se prea poate ca România mea să se ducă de-a binele pe râpa lutului nefrământat al Cărămidăriei şi Ţiglăriei Guşteriţei Sibiului! ŞI AR FII PĂCAT. MARE PĂCAT!

 

                        Ioan Vulcan-Agniteanul / UZPR

2 comentarii pentru “  SIMONA NOASTRĂ DRAGĂ  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *