◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Interviu cu actrița JENI NICOLAU

JENI  NICOLAU: ”Când ești vesel, crește imunitatea  și  treci ușor peste toate”

 REPORTER: –  Drumul dumneavoastră până să ajungeți actriță nu a fost ușor de parcurs și totuși nu ați renunțat până când v-ați văzut visul împlinit. Vă mai amintiți de anii aceia ?

JENI  NICOLAU: – Anii de început în această frumoasa și sfântă profesie au fost grei, dar frumoși!  Am înregistrat primul disc de vinil cu momente vesele în 1996
și m-am bucurat de mare succes! Am ales revista și am  avut turnee în toată lumea în comunitățile de români ! Am abordat un gen pe înțelesul tuturor ! Scheciurile mele erau ca razele solare, dădeau sănătate dar și ardeau.

REPORTER:  –  Ați mai alege actoria, dacă roata vieții s-ar întoarce îndărăt ?

JANI  NICOLAU: – Dacă m-as mai naște de 100 de ori tot actoria aș alege ca profesie pentru că mă împlinește și mă ajută sa fiu mai buna! Ca și comediant îmbrac personaje cu tot felul de probleme sociale : băbuța care și-ar da toată pensia pentru o plimbare cu un tinerel, Clepsidra care ghicește în bobi, cărți , măduva de cocean, sufragerie , ghicește în apendicită și în otita de la ureche, cu Jenel țiganul care s-a născut obosit și trăiește pentru a se odihni , Mia care a speriat România cu inteligența ei și care se vrea bombă cu fitil, nu ca pocnitorile din tv care explodează și se fâsâie până la prima publicitate, dar și NAȘA care cunună cu drag și care face din nuntă un spectacol .

REPORTER: –  Pe scenă reușiți să ”împletiți” foarte bine cântatul și actoria. Este ușor ?

JENI  NICOLAU: – Parodiile muzicale prind foarte bine în show-urile mele pentru că este umor pe muzică și pe lângă faptul că aleg numai melodii originale ,le și îmbrac cu texte pe măsură care să stârnească râsul dar și mișcarea! Este destul de greu, dar mă străduiesc, să fac față tuturor provocărilor!  Eu nu am voce pentru cântat, eu vorbesc pe muzică, deci niciodată nu m-am erijat în a fi și cântăreață !

REPORTER: – Spuneați, nu cu mult timp în urmă, că ”e greu să intri într-un personaj dramatic și să plângi, dar e greu și să încerci să faci un om să râdă”. Explicați această mărturisire.

JENI  NICOLAU: – A face omul să râdă este foarte greu! Trebuie să satirizezi toate situațiile care pot produce râsul!  Este dificil să scrii umor. Eu mi-am scris ani de zile toate momentele de umor iar de curând am găsit un textier și un regizor minunat și foarte talentat cu care lucrez de trei ani, Cosmin Alexandru Man și care mi-a regizat trei spectacole create special pentru mine!

REPORTER: – Cu ce televiziuni ați colaborat în decursul anilor ?

JENI  NICOLAU: – Am colaborat cu aproape toate televiziunile din România : Pro tv, Antena 1, TVR 2, Antena STARS, Etno tv, RTV , Național tv, etc. 

REPORTER: – Alături de care mari regizori și actori ați urcat pe scenă sau ați fost în platourile unor televiziuni ?

JENI  NICOLAU: – Am colaborat aproape cu toți artiștii mari din România în spectacole de divertisment și show-uri de televiziune , sunt mulți, foarte mulți și nu vreau să dau nume pentru că poate uit pe cineva și când am spus aproape toți vă dați seama că am umple tot spațiul dedicat interviului, iar ca realizatori : Cătălin Măruță, Cristian Brancu, Teo Trandafir, Dan Capatos, Marina Almașan, Corina Chiriac, Adriana Bahmuțeanu și mulți alții ! Am avut șansa să lucrez cu producători de top.

REPORTER: – Ce ați așteptat de la viață și încă nu v-a oferit ?

JENI  NICOLAU: – De la viață am primit mult și încă aștept să mă surprindă cu momente unice și frumoase! Am primit și momente mai puțin plăcute dar am știut cum să le gestionez,ori aici a intervenit imediat Dumnezeu și rugăciunile mele.

REPORTER: – Mai este la modă astăzi teatrul de comedie ?

JENI  NICOLAU: – Oamenii încă mai râd și asta mă bucura foarte mult ! Eu ii îndemn mereu la veselie pentru că atunci când ești vesel, crește imunitatea și treci ușor peste toate. Să râdem împreună !

 

 

                  Interviu realizat de Ioan Vasiu /UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *