◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Și sfinții-s pe Facebook

Citesc undeva pe un site un anunț care-mi trezește curiozitatea: „Dacă doriți să luați legătura cu părintele Arsenie Boca, conectați-vă chiar acum pe Facebook!”. Mă mir, pentru că nu știam că există internet și-n rai!… Dar iată că acest aviz îmi amintește că-n urmă cu ceva timp am primit un mesaj oarecare asemănător care-mi promitea că Sfântul Nectarie îmi poate împlini orice dorință cu condiția ca să expediez același mesaj încă unor patruzeci de persoane, iar la sfârșitul textului observ și o oarecare amenințare: „Dacă vei ignora acest mesaj, ți se va întâmpla ceva foarte rău!” Curios, nu m-am gândit până acum că-i putem contacta pe sfinți atât de ușor, dar nici că se folosesc de amenințări pentru un simplu mesaj. Și dintr-o oarecare frică le expediezi cu nemiluita, cine știe cui sau în ce scop, nici tu nu știi, dar cu gândul să nu-l superi cumva pe sfântul pe care ți-a expediat mesajul. Și apoi, na, cu tehnologia din ziua de azi, încerci să te convingi că sfinții cu siguranță butonează în cer și ei pe telefoane.

Dar așa cum suntem un popor inventiv, nu mă mir nici atunci când aflu că mai nou te poți spovedi tot pe Facebook sau la telefon.

Căci ar fi mai rapid și mai comod, mărturisește un preot sau cel puțin așa se prezintă. Iar plata se efectuează prin bancă sau on-line… Măi, te miri, cât de mult s-au mai modernizat și sfinții, și noi… încât absolut toate-s la un click distanță pe net! Dar așa cum înșelătoria nu are margini, în loc să ne rugăm  mai mult sau să mergem la biserică, îi încurajăm pe acești impostori care nu fac nimic altceva decât să se folosească de naivitatea noastră și de numele sfinților, încercând să îndepărteze  din sufletul nostru și ultima fărâmă de credință.

Doina DABIJA / UZPR

 

„Există o categorie specială de surzi: aceia care nu vor să audă decât ce spun ei.” Tudor MUȘATESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *