◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Viața amoroasă a lui Ernest Hemingway sub lupă. Cele patru soții

„Nu mă deranjează ca Ernest Hemingway să se îndrăgostească, dar de ce trebuie să se căsătorească mereu cu fata atunci când o face? „, scria a doua soție a lui Hemingway, Pauline Pfeiffer, despre geniul literaturii universale.

Aceasta este o întrebare, la care Pfeiffer nu a primit niciodată un răspuns pentru că Hemingway l-a luat cu el în mormânt pentru totdeauna. Cu toate acestea, Ernest Hemingway, atât în timpul vieții sale, cât și după, a stârnit numeroase controverse cu privire la viața sa amoroasă, care a cuprins patru mariaje.

Înainte de a-și lua viața, împușcându-se în cap, în iulie 1961, Hemingway a avut patru soții: Hadley Richardson, Pauline Fife Pfeiffer, Martha Gellhorn și Mary Welsh. Având o experiență unică în a iubi, romancierul, o personalitate complicată și ciudată, a fost recunoscut de cele mai multe dintre iubitele sale (soții și iubite) ca fiind o adevărată personalitate când venea vorba despre dragoste. De exemplu, a patra sa soție, susținea că toate femeile din viața lui au absolvit „Universitatea Hemingway”, pentru că cele mai multe dintre femeile din viața sa au reușit să formeze o legătură puternică între ele.

Hadley Richardson, prima soție a lui Hemingway

Născută în 1891 în Missouri, Hadley Richardson, a fost un artist talentat, care și-a petrecut cea mai mare parte din viață având grijă de mama sa bolnavă. Tatăl ei, care lucrase în industria farmaceutică, s-a sinucis în 1903- având aceeași soartă ca viitorul soț al fiicei sale.

Când Richardson și Hemingway s-au întâlnit la o petrecere din Chicago în 1920, între cei doi s-a produs dragoste la prima vedere. Se pare că frumoasa Richardson i-a amintit lui Hemingway despre asistenta care îi tratase rănile după Primul Război Mondial.

Cei doi s-au căsătorit într-un an și mai apoi au plecat la Paris. Cei doi au locuit în capitala Franței timp de doi ani, după care s-au mutat în Toronto, Canada, unde Hemingway a lucrat pentru Toronto Star. În acest timp, Richardson i-a dat naștere fiului lor, Jack, pe care l-au poreclit „Bumby”.

Plictisit de jurnalism, Hemingway a dorit să se întoarcă la Paris pentru a se concentra asupra operelor literare, astfel că familia celor trei și-a găsit drumul înapoi spre Orașul Luminilor. La doar un an de la reîntoarcerea la Paris, scriitorul a întâlnit o tânără jurnalistă, Pauline „Fife” Pfeiffer, de care s-a îndrăgostit nebunește.

Richardson și Pfeiffer au devenit prietene atât de bune încât erau de nedespărțit.

„Ar fi o glumă pentru toți dacă tu, Fife și eu nu ne-am petrece vara la Juan-les-Pins”, i-a scris Richardson lui Hemingway în primăvara anului 1926, știind că el și Fife aveau o relație amoroasă.

Cu toate acestea, Richardson nu a putut să fie a treia roată la căruță pentru mult timp și certurile dintre cei doi soți s-au înmulțit. În 1927, ea a divorțat de romancier. Căsătoria celor doi a durat 6 ani, iar la doar câteva luni după divorț, Hemningway s-a căsătorit cu iubita sa.

Pauline „Fife” Pfeiffer, a doua soție a lui Hemingway

Născută în 1895 în Iowa, Pauline „Fife” Pfeiffer a fost un jurnalist de succes. care a scris pentru revista Vogue la Paris. Spre deosebire de Richardson, Pfeiffer provenea dintr-o familie foarte bogată și locuia într-un apartament luxos din centrul Parisului. De asemenea, ea avea un ochi foarte critic, atunci când venea vorba despre scris. Cu această calitate, romancierul a folosit-o pentru a-i revizui celebrul roman, Fiesta.

Continuarea pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *