◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Duminică sărbătoare la Tigveni, Argeș: „Ziua mărului”

Argeș: Duminică, „Sarbătoarea mărului” odată cu Ziua Comunei Tigveni
Concurs de degustat țuică, plăcintă cu mere, târguri populare cu produse din zona de nord a Argeșului, expoziții de fructe, concurs de tracțiune cu cai dar și un spectacol folcloric cu artiști consacrați. 
Toate acestea se vor întâmpla duminică, 27 octombrie, în județul Argeș la „Ziua comunei” Tigveni și totodată a tradiționalei manifestări sub genericul „Sărbătoarea mărului”.
  Primarul comunei, profesorul Doru Dumitru Slătineanu, spune că  „este o tradiție ca aici, în preajma marii sărbători a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie să se desfășoare, în fiecare toamnă, sărbătoare acestui fruct care-i face pe  oamenii din zonă să fie recunoscuți printre cei mai bun pomicultori din România”.
La manifestare au loc târguri de meșteșuguri, de produse țărănești și obiecte de artizanat dar și o frumoasă expoziție de fructe românești: mere, pere, gutui, struguri sau nuci.
Anul acesta „Sărbătoarea mărului” de la Tigveni, a ajuns la a XIII-a ediție.
 Programul  zilei se deschide la ora 12,00 cu o depunere de coroane de flori la monumentul eroilor din comună, la statuia generalului Gabriel Marinescu, născut în Tigveni, fost general al artmatei române și om politic al cărui nume îl poartă școala din localitate.  
 Până seara pe scena special amenajată vor evolua formții și artiști precum: Ansamblul „Topologul” din Tigveni, „Tămășelul” din Cicănești, „Floare de colț” din Corbeni, „Doina Cârcinovului” din Priboieni și „Doina Bascovului”. De asemenea vor mai evolua: Maria Mădălina Lupu, fiică a localității, o valoroasă interpretă la nai, elevă a celebrului naist Gheorghe Zamfir precum și soliștii de muzică populară: Cristina Turcu Preda de la Orchestra „Doina Argeșului”, Nicolae Datcu și Ilie Dură. 
 Totodată vor avea loc și decernări de diplome și premii celor mai merituoși cetățeni ai localității, iar seara se va încheia cu un frumos foc de artificii.
Comuna Tigveni aniversează anul acesta 491 de ani de la prima atestare documentară, atestare constemnată într-un hrisov din din 28 octombrie 1528 al Cancelariei Domneşti a Voievodului Radu de la Afumaţi (1522-1529). Prin acest document oficial, ginerele Sf. Voievod, Neagoe Basarab confirma stăpânirea Mănăstirii Argeşului asupra mai multor părţi din satul Tigveni.
   
Constantin PAŞOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *