◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Conștiința animalelor! Animale care au salvat oameni de la moarte

Conștiința animalelor este un subiect necunoscut pentru oameni. Pentru mulți dintre noi, animalele sălbatice sunt creaturi periculoase și agresive. Cu toate acestea, au fost cazuri în care între om și astfel de animale s-a format o adevărata empatie și chiar au salvat viața oamenilor aflaţi în situații dificile. Vă prezentăm câte cazuri.

Conștiința neînțeleasă a animalelor

NASA investighează unul dintre cele mai mari mistere ale lumii. Delfinii, balenele și marsuinii perfect sănătoși își pierd simțul orientării și eșuează pe plaje.

Sunt specialiști care afirmă că principala cauză a acestui comportament este Soarele. Animalele utilizează câmpul magnetic pentru navigare, iar anomaliile magnetice ar putea contribui la acest comportament.

Sinuciderea animalelor

Alți cercetători susțin că influența gravitațională a Lunii ar putea fi această cauză. Sinuciderea presupune o încercare voită de a muri și mult timp s-a considerat că numai omul are acest comportament. În realitate, lucrurile stau altfel.

Kathy, o femelă delfin care a jucat rolul lui Flipper în serialul cu același nume s-a sinucis din cauza depresiei. Dresorul său a declarat că nu mai suporta să fie închisă într-un bazin. M-a privit drept în ochi, și-a ținut respirația, s-a scufundat în rezervor și nu s-a mai întors, a declarat antrenorul.

În Turcia, în anul 2005, a avut loc un fapt fără precedent. Peste 1500 de oi s-au aruncat în gol de pe o stâncă.
Un ziar londonez a relatat cazul unui cățel care a avut mai multe tentative de a se sinucide. Prima dată s-a aruncat în apă. A fost salvat cu greu și a fost ținut în lesă mai multe zile.

După ce a fost eliberat, s-a aruncat din nou în apă , forțându-și capul să rămână sub apă, până când a murit. Un alt caz a fel de impresionant a fost cel al unui urs care fiind în captivitate a refuzat să mănânce timp de zece zile, după care a murit.

Fără explicații este și cazul petrecut în Overtoun Bridge. Începând cu anul 1960, zeci de câini s-au aruncat de pe acest pod.

Există un anumit tip de furnici care în momentul în care se simt în pericol explodează. Furnicile aleg acest mod pentru a păzi mușuroiul de prădători.

Albinele japoneze se apără de viespii grupându-se în jurul inamicului. Multe din acestea mor ca urmare a acestei acțiuni care practic le sufocă.

În anul 2017, 400 de balene au fost descoperite eșuate pe o plajă din Noua Zeelandă. Unii specialiști au avansat ideea că balenele au urmat un exemplar bolnav care se îndrepta spre țărm pentru a muri.

Studiile au relevat că delfinii, coțofenele și elefanții se pot recunoaște într-o oglindă, fapt care indică că au o anumită conștiință de sine. Această descoperire a fost extinsă și în cazul sinuciderii. Un scorpion care se află într-un pericol se autoînțeapă voluntar pentru a muri.

Algele apelează la un proces de moarte celulară în masă. Acest proces duce la salvarea algelor tinere care vor crește mai repede și mai viguros.

Animale sălbatice care au salvat oameni

Conștiința animalelor este una cât se poate de reală În anul 2017, în apropiere de Insulele Cook, o cercetătoare efectua scufundări în vederea realizării unor studii. Femeia a fost atacată de un rechin și a scăpat cu viața datorită unei balene a cărei prezente l-a făcut pe rechin să se retragă și să renunţe la prada.

Castorii au salvat un copil

Următoarea întâmplare s-a petrecut în Canada. Mama, tatăl și fiul minor sunt subiecţii acestei întâmplări. Se aflau la pescuit și cei doi soţi hotărăsc să pescuiască în mijlocul lacului dintr-o barcă. Au hotărât să lase copilul pe mal și s-au aventurat în mijlocului lacului. O manevră neinspirata a făcut ca barca să se răstoarne și cei doi s-au înecat.

Conștiința animalelor

Pentru că se înserase și era frig, iar părinții lui nu mai veneau, copilul hotărăşte să se îndrepte spre cea mai apropiată localitate. Pentru a ajunge în localitate, copilul trebuia să traverseze o pădure.

Copilul a fost descoperit a doua zi, nu reuşise să străbată pădurea, dormind ghemuit alături de mai mulți castori. Aceste animale l-au salvat pe copil de frigul de peste noapte.

Leii au salvat o fetiță

În anul 2005, o fetița etiopiană în vârsta de 12 ani a trăit un eveniment terifiant. În momentul în care ieşea de la școala, patru bărbați au răpit-o. Fetița a fost găsită după o săptămâna, în compania a trei lei.

Fetița a povestit că însoţită de cei patru bărbați au fost atacați de cei trei lei. Bărbații au reușit să fugă, iar fetița a rămas în compania leilor timp de o săptămâna. În momentul în care polițiștii s-au apropiat de locul unde se afla, leii s-au retras în liniște.

Conștiința cerbului

În iarna anului 2012, într-o localitate mai izolată din Ohio, o tânăra este atacată pe stradă de un bărbat. În momentul în care bărbatul a încercat să o ducă pe tânăra într-un loc mai dosnic, a apărut un cerb care l-a atacat violent pe atacator. Tânăra a reușit să se salveze și să sune la poliție.

Alte întâmplări interesante

Crăciunul anului 2004. Thailanda este lovită de un tsunami devastator. Fiind perioada sărbătorilor, plajele erau pline cu turiști. Printre cei care au supraviețuit, a fost și o fetița care a fost protejată de un elefant să nu fie lovită de ucigașul val.

Conștiința animalelor

În anul 1996, grădina zoologică din Jersey a fost scena unei întâmplări care putea să aibă un final tragic. Un copil nesupravegheat de părinți aluneca în zona unde erau mai multe gorile. Copilul se lovește la picior și este în imposibilitatea de a fugi. Gorilele au reacţionat violent la vederea unui intrus, cu excepția unei gorile numite Jambo care a apărat copilul de iminentul atac.

Următoarea întâmplare are ca protagonişti o femeie în vârsta de 65 de ani și o broască cu carapace. Conștiința animalelor și-a făcut încă o dată prezența. Femeia se afla singură la bordul unei ambarcaţiuni, în oceanul Pacific, la o distanța destul de mare de țărm.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat ca urmare a unei furtuni, iar femeia a plonjat în ocean. La scurt timp, lângă femeie și-a făcut apariţia o broască cu carapace care și-a oferit sprijinul. Femeia s-a așezat pe carapace și a ajuns cu bine la țărm după o cursă care a durat două zile. În tot acest timp, broasca nu s-a scufundat pentru a-şi căuta hrana, și-a continuat drumul către țărm.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *