Concursul Internațional de Pictură „Instrumente muzicale tradiționale din țara mea” și-a desemnat câștigătorii / Golești, Argeș

Sâmbătă, 2 noiembrie, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a găzduit cea de-a IX-a ediție a Expoziției-concurs internaționale de pictură pentru copii, organizată de Consiliul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golești și Cercul de Pictură „Culoare si vis” Corbeni, Argeș, coordonat de prof. Elena Stoica.
Tema acestei ediții a fost „Instrumente muzicale tradiționale din țara mea”, la concurs înscriindu-se peste 900 de lucrări ale micilor artiști din 28 de țări.
Astfel, pe simezele Bolniței de la Golești au fost expuse 92 dintre cele mai bune creații selectate de juriu, marele premiu la secțiunea internațională fiind câștigat de Lam Wai Yin Vivien, de 9 ani, din Hong Kong, China, iar la secțiunea națională de Prodan Maria Ștefania, de 9 ani.
La vernisajul expoziției și la premierea micilor artiști a participat și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, care i-a felicitat atât pe cei din juriu cât și pe organizatori, dar și pe micii pictori și pe îndrumătorii lor, pentru pasiunea, dedicația si respectul pe care le acordă artei și culturii.  
Peste 90 de picturi, pline de culoare și de veselia sunetelor din toate colțurile lumii vă așteaptă de astăzi la muzeul din Golești.  
 Expoziția rămâne deschisă până către sfârșitul anului, după care va ajunge și în alte locuri din țară.
 
   Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.