Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC / Pitești, 23 noiembrie

Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC de la Pitești va avea loc anul acesta în data de sâmbătă, 23 noiembrie în orașul în care s-a născut vestitul lăutar. 
La Pitești, locul unde a văzut lumina zilei celebrul lăutar din perioada interbelică Zavaidoc, (pe numele său Marin Teodorescu), au început înscrierile pentru Festivalul care-i poartă numele.
Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, festivalul își va deschide porțile sâmbătă, 23 noiembrie, la sediul Filarmonicii Pitești.
Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de interpreți consacrați ai genului lăutăresc.
La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara, care au vârsta de 18 ani. Ei vor susține două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament.
Conform d-nei Carmen Salub, directorul Centrului Cultural din Pitești, înscrierile pentru preselecție se pot face până pe data de 22 noiembrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești, fie prin poșta electronică, la adresa de e-mail a Centrului Cultural Pitești cultcentre@yahoo.com.
Regulamentul și fișa de înscriere la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC sunt postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești: www.centrul-cultural-pitesti.ro
Atât preselecția cât și concursul vor va avea loc la sediul multifuncțional al municipiului Pitești, actualul sediu al Filarmonicii Pitești.
Foto: Centrul Cultural Pitești
 
    Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.