default-logo

Expoziţia „Războiul în 24 de clipe”. Doi jurnaliști români au imortalizat realitatea crudă din Ucraina

Expoziţia „Războiul în 24 de clipe”, care cuprinde fotografii realizate în Ucraina de jurnaliştii Cristian Lupaşcu (AGERPRES) şi Ilie Pintea (Radio România Actualităţi), va fi vernisată pe 24 ianuarie la Muzeul de Artă din Cernăuţi.

Cele 24 de imagini expuse prezintă doar o parte din ce au surprins cei doi jurnalişti cu ajutorul aparatelor de fotografiat în timpul incursiunilor pe care le-au făcut de la începutul războiului din Ucraina, la Lviv, Kiev, Jitomir, Cernobîl, Borodianka, Harkov sau Cernihiv. Sunt imagini care arată realitatea crudă a acestei perioade, fiind prezentate locuri unde bombardamentele armatei ruse s-au soldat cu morţi şi răniţi, sunt imagini cu clădiri de patrimoniu care astăzi nu mai sunt, fotografii încărcate de emoţie care surprind durerea oamenilor ori scene de viaţă pe timp de război.

Expoziţia va fi vernisată de la ora 15,00, la Muzeul de Artă din Cernăuţi, şi va rămâne pe simeze până pe 24 februarie, ziua când se împlineşte un an de la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina.

***

Cristian Lupaşcu este corespondentul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES pentru judeţul Botoşani şi corespondent de război al acestei instituţii în Afganistan şi Ucraina. Fotografii realizate de el în teatrele de operaţii au fost expuse la Botoşani şi Iaşi.

Ilie Pintea este corespondentul postului public Radio România Actualităţi pentru judeţul Hunedoara şi corespondent de război al acestei instituţii în Afganistan şi Ucraina. Fotografiile sale de război, grupate într-o expoziţie dedicată sublocotenentului post mortem Mădălin Stoica, ucis în Afganistan, au fost expuse la Los Angeles, Bruxelles şi Bucureşti. (agerpres.ro)

 

Despre autor

Lasă un răspuns

*