◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Interviu cu Ștefan Ursu, UN COPIL GENIAL din ROMÂNIA

Ștefan Ursu este un adolescent din Brașov pasionat de inginerie spațială și astronomie. Vorbește repede, făcând o asemenea risipă de termeni științifici încât ai nevoie de trei dicționare de specialitate pentru a te înțelege cu el în limba română. E inteligent puștiul! Și când susțin acest lucru mă bazez pe rândurile de mai jos..
Evenimentul zilei: Cine ești, cum ai ajuns să participi la concursuri de cerecetare și, mai ales, ce vrei să devii, Ștefan Ursu? Care este visul tău?
  • Ștefan Ursu: Sunt elev în clasa a X-a la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Brașov și membru în cadrul Centrului de Inițiere în Cercetarea Științifică „Alexandru Proca”, București (în cadrul ICPE-CA). Am ajuns să particip la concursuri de cercetare după ce am intrat acum un an în Centrul „Alexandru Proca” din București și am abordat prima temă de cercetare. Primul concurs de cercetare la care am participat a fost Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret (ICE-USV), unde am luat medalie de aur și Premiul Special oferit de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pe proiectul de cercetare abordat în cadrul Centrului „Alexandru Proca”. Visul meu este să continui în acest domeniu și să devin un cercetător științific în domeniul ingineriei aerospațiale.
  • Succes! Până atunci, însă, explică-ne, te rog, amănunțit în ce constă noul tău proiect și unde, când și la ce competiție îl vei prezenta oficial?
  • Proiectul de cercetare la care lucrez în acest moment își propune proiectarea și dezvoltarea unor microaccelerometre neconvenționale pentru sistemele de ghidaj ale nanosateliților. Adică cercetarea teoretică și experimentală a unor microsenzori de accelerație la care elementul sensibil îl constituie fie un material piezoelectric, fie un material polimeric la care este prezent efectul electrostrictiv, care vor putea determina pe baza unui algoritm specific atitudinea nanosatelitului (atitudinea reprezintă orientarea în funcție de un reper inerțial).
  • M-ai dat gata! Poți explica pe înțelesul oamenilor obișnuiți?
  • O să încerc.

evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *