◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 8-a din 2019 (18 – 24 februarie)

  1. Iohannis atacă „la baionetă” „Bugetul rușinii naționale”
  2. Lazăr respinge – surprinzător – cererea de recuzare a lui Kovesi
  3. „Favorita” Bruxelles-ului, pe locul 2-3 după votul ambasadorilor pentru europrocuror șef
  4. Președintele semnează „ca primarul” noile propuneri de miniștri, fără a le mai studia
  5. Viitorul luminos al lui Teodorovici

1. Iohannis atacă „la baionetă” „Bugetul rușinii naționale”

Explodează bomba săptămânii: președintele definește producția Guvernului ca „Bugetul rușinii naționale” ștergând pardoseala Cotrocenilor cu cei care l-au elaborat. Cu o viteză practic de neconceput pentru bioritmul său, în aceeași zi a făcut și sesizarea la Curtea Constituțională, inaugurând un concept care îi va purta numele peste veacuri: „buget neconstituțional”!

Președintele Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a remarcat că acest demers este o simplă și clară șicană, pentru că bugetul nu poate fi neconstituțional. „Gestul președintelui este total inoportun și nejustificat”.

2. Lazăr respinge – surprinzător – cererea de recuzare a lui Kovesi

Rezistența keoveșistă a rămas cu gura căscată: după ce Gheorghe Stan a respins recuzarea lui Florea imediat, Lazăr a respins și recuzarea lui Stan dupa o profundă chibzuială de vineri după-amiaza, la ora 13.00, până luni la ora 16.00. Așa că dosarul Codruței  merge mai departe. Trădare sau respect al legii?

Legiuitorul a prevăzut expres ”că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării”.

3. „Favorita” Bruxelles-ului, pe locul 2-3 după votul ambasadorilor pentru europrocuror șef

Pastorul Chris Terhes din Statele Unite face o dezvăluire șocantă: Codruța Kovesi ar fi mințit când s-a înscris pentru examenul de europrocuror, afirmând că ar avea gradul necesar, ea nefiind însă calificată decât pentru Curtea de Apel. Ar fi comis în felul acesta un fals în acte.  Deltfel, debutul operațiunii sale pare să nu fie la nivelul trâmbițat de Macovei și Vasile Mureșan – zis Siegfried – pentru că la scrutinul ambasadorilor la UE s-a clasat pe locul doi-trei, pe primul ieșind candidatul francez.

Kovesi nu este propunerea noastră pentru funcția de procuror european – a recunoscut cu demnitate Dăncilă, care i-a dat ambasadorului român la UE mandat să nu o voteze pe favorita grupării Macovei. Aceștia fac spume și acuză guvernul de lipsă de patriotism, cerând anchetarea ambasadorului.  Ori lucrul ăsta putea să îl facă doar Codruța.

4. Președintele semnează „ca primarul” noile propuneri de miniștri, fără a le mai studia

Președintele produce o mare surpriză, atât susținătorilor cât și detractorilor săi, avizând fără niciun fel de studiu noile propuneri ale Guvernului pentru portofoliile Transporturilor (Razvan Cuc) și Dezvoltării (Vasile-Daniel Suciu). Și  nici măcar nu l-a interesat de ce a ținut Dragnea cu tot dinadinsul să îl readucă în Executiv pe  un veteran al guvernărilor PSD (Cuc a mai ocupat acest fotoliu sub Grindeanu și Tudose) cu prețul mutării acestuia de la Organizația de Giurgiu, care îl refuzase, la una din Moldova, unde nu îl știa nimeni.

Anunțul retragerii candidaturii lui Drăghici de la Transporturi l-a deconcertat pe Iohannis, care se aștepta să fie el cel care anunță triumfător refuzul.

5. Viitorul luminos al lui Teodorovici

Artizanul „Bugetului rușinii naționale”, ministrul de Finanțe Teodorovici, este mai relaxat ca oricând. Cu rușine sau fără ea, el din aprilie va fi detașat vicepreședinte la BERD unde va moțăi pe o leafă bună de bani cash (fără…TVA) doi ani bătuți pe muchie.

Mandatul celui mai înalt for de conducere al BERD începe în luna mai 2019 și se încheie în 2020.

România, prin ministrul Eugen Teodorovici, asigură în prezent atât preşedinţia Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii (BEI), cât şi pe cea a Consiliului pentru Afaceri Europene şi Financiare (ECOFIN), în contextul Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *