default-logo

Jurnalistul Dmitry Muratov, deținător al Premiului Nobel: „Doar o mișcare anti-război a poporului rus mai poate salva planeta”

Alături de numeroase personalități ale societății ruse, numeroși jurnaliști și-au manifestat public opoziția față de atacul ordonat de președintele Vladimir Putin asupra Ucrainei, stat suveran, independent și pacifist.

O petiție inițiată de jurnalista Elena Chernenko, de la publicația Kommersant, a strâns 100 de semnături ale colegilor de breaslă care protestează față de invadarea statului vecin, relatează Moscow Times. Printre semnatari se află jurnaliști de la RBC, Novaya Gazeta, Dozhd, Ekho Moskvy, Snob and The Bell, TASS și RT, acestea din urmă susținute de stat.

Redactorul șef de la Novaya Gazeta, jurnalistul Dmitry Muratov, deținător al Premiului Nobel,  a condamnat acțiunile președintelui Putin și i-a îndemnat pe compatrioții ruși să se ridice împotriva acestui război. „Comandantul suprem învârte butonul nuclear ca pe o pereche de chei de mașină. Este salva nucleară pasul următor? Nu pot interpreta în alt registru amenințările cu represalii venite dinspre Putin. Doar o mișcare anti-război a rușilor mai poate salva planeta”, a afirmat jurnalistul într-un mesaj video, anunțând că următoarea ediție a publicației pe care o conduce va fi bilingvă – în rusă și ucraineană.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*