◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Revista „Puffy și prietenii”

Revista „Puffy și prietenii” (nr.1) este cea mai frumoasă și complexă revistă pentru copii, spun cititorii. Apare bianual și a constituit unul din obiectivele Proiectului ,,Poveștile lui Puffy”, unic în România, inițiat în timpul pandemiei, în luna mai 2020. Scopul acestuia este de a stimula creativitatea copiilor și tinerilor prin scriere creativă și de a avea o atitudine pozitivă față de lectură.

Ca redactor-șef al Revistei ,,Puffy și prietenii”, alături de prieteni iubitori, de copii și tineri am dorit să materializăm un vis spre bucuria tuturor celor prezenți în paginile revistei și a publicului cititor, indiferent de vârstă.

Copiii au o imaginație debordantă, fie că este vorba despre creații literare, fie că ne referim la alte manifestări artistice – arte plastice, muzică, teatru, fotografie, balet, dans sportiv etc. Creativitatea, după cum știm, este complexă, iar factorul important îl constituie inteligenţa. Marile schimbări esenţiale se produc pe baza unor viziuni inovatoare. Iar noi chiar suntem inovativi și nu pentru că o spunem, faptele noastre vorbesc singure despre acest lucru, iar publicul cititor o întărește.

Revista își propune să contribuie la dezvoltarea creativității copiilor și tinerilor, desco-perirea, „șlefuirea” și popularizarea acestora în dome-niile de care sunt pasionați și interesați cât mai mulți dintre ei. Educația ar trebui să  aibă ca scop principal formarea unei personalități deschise, creativă și autonomă-inovatoare. Ne întrebăm: oare chiar reușește? 

Încă de la Platon scopul primordial al educației este formarea „omului complet”. Eu aș mai adăuga „omul sociabil, perfect adaptabil”, iar dezideratele după care ar fi indicat să ne ghidăm: „Ce ție nu-ți place, altuia nu face!” și „Iubește și fii ceea ce vrei!”.

În paginile publicației veți găsi povești, proze scurte, poezii scrise de copii și tineri, o invitație la expoziție de pictură și grafică, creații ale grupului artistic Nino Nino, coordonat de scriitorul Lică Barbu, prezentări de carte, traduceri, invitație la mișcare chiar în casă, concursuri, apariții TV, cronici ale unor evenimente organizate în această perioadă – pandemia, Casa Memorială „Marin Preda” Siliștea – Gumești, „Moromeții” (restaurarea acesteia), Festivalul de cântece ucrainene „Cervona ruja troiaka” (Trandafir în trei culori), ediția I, Au venit americanii!, 1 Decembrie, „O zi de sărbătoare cu prietenii”, iar la finalul revistei, Galeria de artă a lui Puffy în care sunt cuprinse lucrări excepționale de-o sensibilitate cu totul aparte, ale micilor artiști.

„Puffy este un personaj care a cucerit inimile copiilor, dar și pe cele ale oamenilor mari. Vă întrebați, probabil, de ce? Răspunsul e simplu – jovialitatea ei, dinamismul și intențiile de a impregna în mintea copiilor multe învățăminte, au stârnit interesul tuturor. Atât din poveștile ei ascultate în emisiunea realizată la Radio Vocativ, cât și în primul număr al revistei, Puffy reușește să puncteze valorile morale și spirituale de care cu toții trebuie să ținem cont pentru a nu trece în lumea ignoranței pline de hibe dezumanizante. Așadar, recomand cu bucurie revista ,,Puffy și prietenii” tuturor copiilor, dar și celor care încă mai simt că sunt copii!” – Claudia Minela, scriitor și director de editură.

Primul număr al revistei Puffy și prietenii a fost foarte bine primit de publicul cititor, a fost prezentat la multe întâlniri online, radio și TV (Etno TV – Emisiunea „Matinali și populari”). Ne dorim să fie un Model de Bună practică pentru alții și, cu siguranță, numărul II va fi mult mai amplu și cu subiecte diverse, de mare interes, pentru că redacția revistei s-a mărit considerabil, iar fiecare copil și tânăr va scrie câte un articol, foarte bine documentat, din domeniul în care îi sălășluiește propria pasiune. 

            

      Prof. Magda Băcescu/UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *