default-logo

Evenimente în lanț la Opera din Craiova

Premiera comediei muzicale „Uite tata, nu e tata”, celebrarea Zilelor Europene ale Operei și spectacolul-eveniment „Tosca” sunt principalele repere muzicale ale finalului de stagiune.

Premiera primăverii la Opera Română Craiova este comedia muzicală „Uite tata, nu e tata”, pe un text de Mihail Joldea, muzica de Alexandru Iosub, cuplete muzicale de George Mihalache. Spectacolul regizat de Laurențiu Nicu, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu și o coregrafie realizată de Laurențiu Nicu este programat pentru sâmbătă, 28 și duminică, 29 aprilie 2018, începând cu ora 19.00, la Cercul Militar Craiova.

Cele două reprezentaţii pline de culoare și umor, care îl vor avea la conducerea muzicală pe maestrul Alexandru Iosub, îi vor reuni, alături de Orchestra Operei Române Craiova, pe artiștii Daniel Cornescu, Cosmin Vasilescu, Gabriel Marciu, Edith Mag, Anca Țecu, Laurențiu Nicu, Noemi Modra, Alina Păun, figurația fiind asigurată de Amina Almahadin, Costin Nanu și Raul Bălșeanu.

Zilele Europene ale Operei
Sărbătorite pe întregul continent în anul 2018 în perioada 4-12 mai, Zilele Europene ale Operei vor fi celebrate și de Opera Română Craiova, aceasta alăturându-se zecilor de instituții și companii prestigioase din 20 de țări din Europa.
Opera Română Craiova (www.operacraiova.ro) a programat două spectacole speciale în cadrul acestui eveniment: „Aida” de Giuseppe Verdi (6 mai 2018, ora 19.00, Cercul Militar Craiova) și o nouă reprezentație „Uite tata, nu e tata” (12 mai, ora 19.00, Cercul Militar Craiova).
Dorindu-și o apropiere de comunitate, Opera îi așteaptă pe craioveni la o repetiție de balet cu public, pe 7 mai, de la ora 17.00, la sediul din strada Mihai Viteazul nr. 7, în sala Ioan Kelemen. Accesul este liber în limita celor 30 de locuri disponibile, rezervările putând fi făcute la adresa de e-mail imagine@operacraiova.ro sau la numărul de telefon 0351.405.495.

Evenimente în Parcul Nicolae Romanescu
Dacă anul trecut Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu s-a dovedit neîncăpător la reprezentațiile „Carmina Burana”, anul acesta Opera Română Craiova revine pe scena Teatrului de Vară cu îndrăgitul spectacol de dans „El Amor” (19 mai, ora 21.00).

Soliști de prim rang, la Craiova
După spectacolele grandioase în aer liber rămase în memoria craiovenilor, „Carmina Burana” (2014) și „Carmen – Rock Version” (2016), Opera Română Craiova oferă publicului și în acest an, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, un spectacol eveniment: „Tosca” de Giacomo Puccini, miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 21.00, în Parcul Nicolae Romanescu. Evenimentul muzical va aduce în Bănie soliști de prim rang în arta lirică la nivel mondial, protagoniștii fiind celebrul tenor Ramon Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) și baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia).
Spectacolele Operei Române Craiova sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local Craiova.
Rezervările pot fi făcute pe pagina web www.operacraiova.ro, la adresa de e-mail: agentiadebilete@operacraiova.ro sau la numărul de telefon 0351.442.471.
Parteneri:
Agerpres, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Cuvântul Libertății, Oltenia 3TV, Lupa, TVR Craiova, Gazeta de Sud, Radio Sud, Craiova.ro, Jurnalul Olteniei, Micapi, Radio Horion, Tele U, GTV, Indiscret în Oltenia, Republica TV, Oltenașul, Oltenia24.ro, Ramada Plaza, Universitatea din Craiova, Mercur Center, Electroputere Parc Mall, Akademos Alpinism Acrobatic, RAT Craiova, Monumente Oltenia, Festivaluri Românești.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*