◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

NEMURIREA, DE LA DACI, PANA IN ZILELE NOASTRE

Dacii, strămoşii noștri, rămân o civilizaţie misterioasă despre care cunoaștem prea puține adevăruri. Istoricii au identificat peste 300 de autori antici care se referă în scrierile lor la strămoşii noștri, daci.

Multe din aceste scrieri au fost distruse încă din Antichitate. Scrierile au ars sau au fost distruse odată cu bibliotecile sau colecţiile, de-a lungul anilor. Din această cauză, au apărut teorii ale conspirațiilor.

Dacii se credeau nemuritori datorită zeului Zamolxis. Așa cum scria Herodot, pentru ei, moartea era o simplă trecere într-o altă lume. Tot în al cincilea an, dacii aduceau sacrificii zeului. Cel ales pentru sacrificiu era aruncat în vârful unor suliţe. Dacă nu murea era hulit de întreaga comunitate, era considerat un duşman.

Herodot l-a prezentat în scrierile sale pe Zamolxis ca fiind un discipol al lui Pitagora. El a fost înţeleptul care a coborât într-o cavernă unde a stat departe de lume, timp de trei ani. L-au crezut mort, dar în al patrulea an a ieșit la suprafața. Herodot se întreba dacă Zamolxis a fost om sau zeu.

Filosoful grec Platon a făcut o descriere despre un descântec al unui discipol al lui Zamolxis care îl considera pe acesta regele, zeul nostru. Platon a descris ritualul de vindecare a ochilor care începea cu capul, iar trupul era vindecat în funcție de cap și de suflet.

De-a lungul timpului, oamenii au învățat că orice început are un sfârșit. Moartea este sfârșitul unei aventuri. Pentru creştini, moartea este dincolo, în veșnicie. Moartea este o etapă în care nu mai ești o persoană, devii duh.

Conform Noului Testament, creştinii cred că morții se duc în Hades care are două zone, una pentru cei drepţi și una pentru necredincioşi. Trupul nostru eteric se ridica la cer, aidoma lui Iisus.

Pentru hinduşi, moartea înseamnă reîncarnare, repetarea vieții. Reîncarnarea explica diversitatea persoanelor pe care le aflăm în lume. Ea explică diferențele dintre înţelepţi și neînţelepţi, explica inegalităţile, faptul că unii mor tineri și alții bătrâni, explica fenomenul geniului.

Pentru hinduism, sufletul este veșnic. El supraviețuiește trupului pentru că a existat înainte ca trupul să ia naștere. În credința budistă, fiecare persoană renaște de câteva ori și trece prin diferite tipuri de existența. Calitatea vieții este dată de Karma, de ceea ce ai făcut într-o viața anterioară.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *