◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Cât au câştigat muncitorii întorşi la Cluj din Germania. „Mi s-a terminat munca la hamei”

O parte dintre muncitori români care au plecat în Germania în timpul stării de urgență au revenit ieri în țară, după ce zborul lor a avut o întârziere de 3 ore. Cauza întârzierii a fost pusă pe seama unor scurgeri de kerosen, conform declarațiilor pasagerilor.

14 zile de autoizolare

Aeronava care a decolat de la Nuremberg s-a întors din drum, iar aceasta a fost înlocuita la Frankfurt. Trei ore mai târziu, a aterizat pe Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

„Persoanele care vor coborî din avion vor fi verificate de DSP Cluj, urmând apoi să plece către locațiile de domiciliu cu mijloace proprii de transport, fiind obligați să stea 14 zile în autoizolare. Majoritatea sunt oameni care au încheiat contractele de muncă din Germania, dar sunt și români care se întorc acasă, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă de acolo”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

2.000 de euro, a fost ok

,,Am fost pe o perioadă de trei luni și nu a fost rău deloc. Sper că o să mai plec. Am câștigat în jur de 2000 de euro, cazare gratuită, transport gratuit. Tot a fost ok!”

,,Mi s-a terminat munca la hamei. Am stat trei săptămâni, pe 27 am plecat. Condițiile nu au fost rele. A fost totul ok. Nu a fost de lucru, am vrut să stau mai mult. Ne-a promis că nu e mai mult de o lună de lucru (când am plecat). (Cu avionul) am avut probleme pe traseu, a avut scurgere de combustibil, ne-o schimbat aeronava, am stat și ne-o adus apă. (Am făcut test COVID) când am intrat, temperatura a fost luată. Aici am dat o declarație și să stăm la izolare acasă.”

,,Față de aici e super. Am plecat de pe Cluj în timpul stării de urgență. Pe Internet am aflat de firmă. Un neamț măritat cu o românca (a fost persoana de contact).”

,,Am plecat pe 22 luna trecută și acuma ne-am întors. Ăsta e al șaptelea an (de când merg). Sunt din Bistrița.”

Totuși, cei intervievați, în absența unui alt loc de muncă în România, s-au declarat mulțumiți de condițiile oferite de unii angajatori din Germania.

Cristian Lungu

cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *