◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Naja Nielsen, director BBC Digital: „Giganții social media lucrează deseori împotriva jurnaliștilor”

Directorul BBC Digital, Naja Nielsen, a acuzat companiile de social media că „lucrează împotriva jurnaliştilor”. Nielsen a descris, de asemenea, platformele de social media drept un „Vest sălbatic” plin de „hărțuire, violență, rasism și ură” și și-a arătat sprijinul pentru o reglementare mai strictă a giganților tehnologiei. „Cred că noi, companiile de știri, de fapt nu mai concurăm între noi”, a spus Nielsen la o conferință a Societății Editorilor din Londra. „Scopul Facebook, Tiktok, Instagram și Twitter nu este de a informa pe toată lumea. Aceste platforme lucrează adesea împotriva noastră. De aceea, nu livrăm foarte mult pe platformele de social media… Gândirea noastră este că trebuie să ne dezvoltăm propriile platforme”, a adăugat directorul BBC, invocând faptul că doar 4% dintre utilizatorii Facebook citesc în mod activ știrile.
În Marea Britanie, giganții tehnologici se confruntă cu perspectiva unei reglementări mai stricte și a unui control mai intens, prin mai multe acte legislative care vor fi adoptate în perioada următoare. „Autoritățile de reglementare se implică. Și cred că acest lucru este necesar, pentru că știm ce se întâmplă nu numai în ceea ce privește informațiile, ci și hărțuirea, violența, rasismul, ura, tot felul de lucruri au loc pe aceste platforme”.
BBC a lansat recent un cont Tiktok, după ce anterior s-a îndepărtat de platformă, din cauza asocierii acesteia cu „știrile ușoare”, notează Press Gazette.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *