default-logo

Organizaţia „Reporteri fără frontiere” a deschis al doilea Centru pentru libertatea presei în Ucraina

Organizaţia „Reporteri fără frontiere” (RSF) a deschis un al doilea Centru pentru libertatea presei în Ucraina, la Kiev, la două luni după primul, la Liov, a anunţat ONG-ul, care a furnizat deja 440 de veste antiglonţ jurnaliştilor care acoperă mediatic invazia militară rusă, relatează AFP.
Acest nou centru „va permite activităţi de distribuire de căşti şi veste antiglonţ, între altele” și va fi instalat ‘în clădirea organizaţiei partenere a RSF, Institutul privind Informarea de Masă (IMI), în centrul capitalei ucrainene.
Concret, „orice jurnalist acreditat pe lângă forţele armate, care se deplasează într-o zonă de risc, poate împrumuta material la Liov (vestul ţării) şi Kiev, contactând lvivpfc@rsf.org”, a explicat RSF.
În afară de distribuirea a 440 de veste antiglonţ, RSF a achiziţionat 199 de căşti, 630 kit-uri de prim-ajutor şi 250 baterii externe de energie solară. „Cel puţin 180 de jurnalişti au beneficiat până acum de obiecte date cu împrumut de Centrul pentru libertatea presei, dintre care 40% de naţionalitate ucraineană”, precizează RSF.
Cel puţin şapte jurnalişti au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei militare ruse, pe 24 februarie.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.