default-logo

Polonia testează venitul minim garantat

Asociația Comunităților de Frontieră din Warmia și Mazury va distribui o sumă lunară de 1.300 PLN (280 euro) unui segment de zeci de mii de polonezi pentru a măsura modul în care un venit de bază universal le afectează viața.
Venitul lunar va fi repartizat între 5.000 și 31.000 de beneficiari care locuiesc în comune situate în nordul țării, nu departe de granița cu Rusia. Banii vor fi dați indiferent de starea civilă, educație sau rezidență, pentru a reduce inegalitățile sociale și a stimula economia. Experimentul va analiza, de asemenea, activitatea profesională, socială și educațională, problemele de bunăstare și bunăstarea rezidenților care primesc plăți lunare, relatează EURACTIV
Alte țări au testat programe similare de venituri care, în unele cazuri, au produs efecte pozitive.
De exemplu, în India, locuitorii din opt sate au primit plăți lunare de la state din 2011 până în 2012 și s-a înregistrat creșterea nivelului de igienă, alimentație și sănătate. Sătenii au început să lucreze mai mult, și-au dezvoltat afacerile și chiar au format cooperative profesionale împreună cu alți beneficiari ai programului. Cheltuielile cu alcoolul au înregistrat, de asemenea, o scădere majoră.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.