default-logo

Întâlnirea Grupului din Arad al UZPR

În sala ASTRA a Bibliotecii Judeţene „A.D.Xenopol” din Arad a avut loc, vineri 22 iunie, o întâlnire a Grupului arădean al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România pentru a fi discutate câteva probleme importante și de actualitate.
S-a început cu prezentarea situației la zi a Grupului din Arad, care a „crescut” de la 7 (Chirilă Emil, Filip Vasile, Gabriela Groza, Sava Pintilie, Sărăndan Vasile, Șimăndan Emil, Zăvoianu Dorel) la 19 alăturându-li-se Barbu Adriana, Butaru Simona Loredana, Iercan Diana Mirela, Iercan Ioan, Ionuțaș Cătălin, Jireghie Virgil, Obșitoș Vasile, Șerban Lucian Marius, Scridon Daniel Pavel, Suciu Ioan, Todoca Simion, Weisl Ioan, membri (cu legitimație) iar alți câțiva colegi de breaslă au dosare depuse sau în lucru. De asemenea, s-a subliniat că, în continuare, există preocuparea de fi atrași în cadrul Grupului tineri ziariști din presa arădeană.
Subiectul principal al întâlnirii l-a constituit prezentarea proiectului de Statut al UZPR. S-a cerut tuturor să facă o lecturare aprofundată a documentului și, dacă au propuneri și sugestii de interes, să le transmită pe adresa de e-mail a coordonatorului Grupului până în 5 iulie a.c., urmând ca acesta să le trimită conducerii centrale a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România până în 10 iulie.
S-a discutat apoi despre creșterea rolului organizațiilor teritoriale pornind de la articolul – postat pe pagina de internet a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – „Filialele UZPR, motorul organizatoric în activitatea noastră”, în care se subliniază că sunt invitați „toți membrii să se grupeze în filialele definite, iar problemele să fie rezolvate prin șefii de filiale. Tot la nivelul Filialelor trebuie primite dosarele noilor aspiranți la intrarea în UZPR, existând posibilitatea ca atestarea să aibă loc la nivelul Filialei, în prezența unor membri ai Comisiei centrale”. În aceste condiții, și pentru că mai avem doar „un pas” până ce ne putem constitui în Filială, s-a propus, și aprobat, ca, pentru dinamizarea întregii activităţi organizatorice, alături de Vasile Filip, coordonatorul Grupului arădean, în conducerea acestuia să fie aleși jurnaliştii Lucian Şerban Marius şi Daniel Scridon Pavel – coordonatori adjuncţi şi Gabriela Groza – secretar.

Un punct distinct l-a constituit hotărârea ca Grupul din Arad al UZPR să poarte numele marelui clasic al literaturii române Ioan Slavici – cel mai important scriitor şi jurnalist arădean din toate timpurile, născut pe meleagurile arădene, la Şiria. Totodată, s-a subliniat că Grupul nostru este continuatorul Filialei din Arad a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (filială ce a fost înfiinţată la 7 ianuarie 1994, primul preşedinte al acesteia fiind jurnalistul Emil Şimăndan).
Ceea ce înseamnă că, anul viitor, 2019, la sărbătoarea Centenarului Uniunii Ziariştilor Profesioniști din Romania (1919), viitoarea Filiala „Ioan Slavici” din Arad a UZPR va împlini 25 de ani, aşadar un sfert de veac.

Vasile Filip / Coordontor UZPR Arad

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*