◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Jurnalistul ucrainean Maks Levin „a fost executat cu sânge rece”

Organizația Reporteri fără frontiere (RSF) anunță că are dovezi că soldații ruși l-au executat pe jurnalistul Maks Levin într-o pădure de lângă Kiev, pe 13 martie, relatează CNN.
Levin, un fotoreporter ucrainean care a lucrat cu o serie de instituții de știri importante din Vest, inclusiv Reuters și BBC, a dispărut pe 13 martie, în timp ce relata despre atacul Rusiei asupra capitalei ucrainene Kiev. Cadavrul său a fost descoperit pe 1 aprilie.
RSF a spus că a trimis doi anchetatori în Ucraina și că aceștia au concluzionat că Levin și un prieten cu care se afla, „au fost executați cu sânge rece”. „Dovezile împotriva forțelor ruse sunt copleșitoare”, a rezumat organizația.
RSF a spus că a găsit mai multe gloanțe la fața locului, actele de identitate ale prietenului și soldatului care îl însoțea pe Levin și a identificat 14 urme de gloanțe în mașina în care se deplasau. RSF a spus că a găsit și mai multe piese cu posibile urme de ADN, care atestă prezența soldaților ruși în vecinătatea locului crimei.„Analiza fotografiilor de la locul crimei, observațiile făcute și probele materiale recuperate indică în mod clar o execuție care ar fi putut fi precedată de interogatoriu sau chiar acte de tortură. În contextul unui război puternic marcat de propagandă și cenzură de la Kremlin, Maks Levin și prietenul său și-au plătit cu viața pentru lupta lor pentru informații de încredere”, a spus secretarul general al RSF, Christophe Delore, despre raport.
Levin a început să lucreze ca fotojurnalist în 2006, conform biografiei sale pe LensCulture, un site web de resurse fotografice. El a lucrat pentru postul de știri ucrainean LB.ua și era „cunoscut” în domeniul său, după ce a colaborat cu Reuters, BBC, TRT World și Associated Press, potrivit biroului procurorului general. (redacția UZPR)
Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *