◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Cum au dispărut 10 mari scriitori ai umanităţii

1.Eschil

Daca apocrifele nu ne mint, marele autor de tragedii grecesti ar fi avut parte de un sfârsit cel putin hilar. Se spune ca Eschil se plimba linistit prin Sicilia, când a fost lovit fix in moalele capului de o broasca testoasa cazuta din ghearele unui vultur!

 

 

 

2. Christopher Marlowe
Dramaturg englez din perioada elisabetana, Marlowe era un spirit polemic. Pofta de cearta si dragostea pentru alcool i-au adus sfârsitul. Dramaturgul a fost înjunghiat în burta de un bun amic, dupa ce petrecusera o seara întreaga, adresându-si la betie tot felul de insulte !

 

 

 

3. Percy Shelley
Autorul poemului „Prometeu descatusat” a murit înecat în Golful Spezia si a fost incinerat cateva saptamâni mai târziu, când apele i-au adus trupul la mal. Aparent, nimic neobisnuit. Ceea ce putina lume stie este ca trupul lui Shelley a ars, dar inima… nu. Scriitorul suferea de o boala care a produs calcifierea muschiului, motiv pentru care acesta a refuzat sa ia foc! Inima sa a fost pastrata multa vreme într-un borcan, în biroul sotiei sale, Mary Shelley.

 

 

4. Francis Bacon
Scriitor englez de felul lui, era un mare gurmand si avea convingerea ca, daca umpli un fazan cu zapada, ai toate toate sansele sa-i pastrezi carnea proaspata pentru mai multa vreme. Asa ca a umblat brambura prin zapada o zi întreaga, cu fazanul dupa el. S-a îmbolnavit de pneumonie si, cateva zile mai târziu, a murit!

 

 

 

5. Tennesse Williams
Pe el îl stiti probabil din „Pisica pe acoperisul fierbinte” si „Un tramvai numit dorinta”, doua piese de teatru celebre, ce au dat nastere unor ecranizari cinematografice nu mai putin celebre. Williams era narcoman, alcoolic si un fumator înrait. A trait 71 de ani, dupa care a murit înecat. Nu cu apa, nici cu pastile, ci cu capacul de la tubul sau de pilule !

 

 

6. Edgar Allan Poe
Nimeni nu stie ce s-a întâmplat cu Poe. A fost gasit într-o noapte, zacând semi-constient pe o strada din Baltimore, îmbracat în niste haine care nu-i apartineau. A fost dus la spital, dar a murit 7 zile mai târziu. Avea 40 de ani. Era unul dintre cei mai mari poeti americani.

 

 

 

7. Mark Twain
S-a nascut în 1835, odata cu aparitia cometei Halley. Si a murit în 1910, tot odata cu ea. Pe 21 aprilie ( 1910), când Halley se afla cel mai aproape de Pamânt, Mark Twain a suferit un atac de cord, în urma caruia a murit.

 

 

 

8. Daniel Defoe
Om cu multe datorii, scriitorul american a murit în mod misterios, în timp ce încerca sa se ascunda de niste camatari insistenti. Cotlonul întunecos în care s-a ascuns era foarte strâmt si lipsit de aerisire, asa ca scriitorul, întepenit acolo, nu a mai putut iesi afara si a murit asfixiat.

 

 

 

9. Virginia Woolf
S-a luptat o viata cu depresia si n-a rezistat decât pâna la vârsta de 59 de ani. Coplesita de dezastrele produse de cel de-al doilea Razboi Mondial si nemultumita de întreaga ei opera, Virginia si-a umplut buzunarele cu pietre si a intrat în râul Ouse, în care s-a înnecat, de buna voie.

 

 

 

10. Ernest Hemingway
Înainte sa moara, Hemingway a avut parte de doua evenimente, cu totul iesite din comun. Avionul în care se afla, pe timpul unei calatorii în Africa, s-a prabusit în jungla. Iar la întoarcere, cel de al doilea avion, trimis pe urmele supravietuitorilor si în care se afla.… s-a prabusit si el ! Heminguay si-a petrecut ultimii ani de viata suportând niste dureri crunte. Atunci când i-a fost afectata memoria într-atât de mult, încât nu mai era capabil sa scrie, a preferat sa se
împuste în cap.

 

                                           A.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *