default-logo

Cehia își propune să conducă reconstrucția Ucrainei

Cehia ar dori să fie lider în reconstrucția postbelică a Ucrainei, iar sarcina cheie este asigurarea finanțelor europene în acest scop, a declarat ministrul Industriei și Comerțului, Jozef Sikela.
Potrivit Agenției Cehe de Știri, în timp ce discuta la o întâlnire a ambasadorilor cehi la Praga, Sikela a spus că partea ucraineană a prezentat un document care definește nevoile legate de reînnoirea infrastructurii critice în urma invaziei ruse și a menționat că ministerul său a înființat „Business Club Ukraine” ca platformă pentru a conecta informațiile despre nevoile Ucrainei cu ofertele companiilor cehe. „De asemenea, cooperăm cu Ministerul de Externe pentru un document comun privind reconstrucția”, a spus oficialul.
Și alte țări au început să ajute. Reconstrucția școlilor și grădinițelor ucrainene a început în timpul unei vizite a ministrului de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, la Kiev. Capitala albaneză Tirana va ajuta, de asemenea, la reconstruirea școlilor și la furnizarea de expertiză dobândită în urma cutremurului din 2019, care a distrus sute de instituții de învățământ. Mai mult, președintele Volodymyr Zelensky și cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, au semnat un acord care va prevedea participarea părții turce la procesul de reconstrucție a Ucrainei. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*