default-logo

Încă un jurnalist a fost împușcat în Mexic

Un jurnalist care conducea un program local de știri online a fost împușcat mortal în sudul Mexicului, Fredid Romn fiind al 15-lea lucrător mass-media ucis până anul acesta la nivel național. Potrivit business-standard.com, programul lui Romn, The Reality of Guerrero, s-a concentrat puternic pe politica la nivel de stat. Guerrero este un stat mexican în care bandele de traficanți de droguri și alte grupuri violente se ciocnesc în mod regulat.
2022 a fost unul dintre cele mai mortale înregistrate vreodată pentru jurnaliştii din Mexic, care este acum considerată cea mai periculoasă ţară pentru reporteri în afara zonei de război.
Procurorii nu au oferit imediat alte detalii despre uciderea lui Romn, care a fost împușcat în interiorul vehiculului său. Crima are loc la doar o săptămână după ce jurnalistul independent Juan Arjn Lpez a fost găsit mort în statul de graniță de nord Sonora. Procurorii afirmă că a murit în urma unei lovituri în cap.
Jan-Albert Hootsen, reprezentantul în Mexic al Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, a scris, după uciderea lui Arjn Lpez, că, „deși au fost efectuate unele arestări în cazurile anterioare de asasinate de presă din acest an, un climat de impunitate continuă să alimenteze aceste atacuri”. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*