default-logo

Satisfacția față de democrație, staționară în UE

Doar 61% dintre austriecii chestionați în cadrul studiului Democracy Radar, publicat de Austrian Democracy Lab (ADL), cred că democrația funcționează foarte bine sau bine, iar dorința publicului de reînnoire structurală s-a consolidat, spun cercetătorii.
ADL, condus de Universitatea din Graz și Universitatea de Educație Continuă Krems, analizează starea democrației în Austria. Pentru Democracy Radar, aproximativ 4.500 de persoane cu vârsta de 14 ani și peste sunt chestionate de două ori pe an. „Mulți sunt nemulțumiți de felul în care este trăită democrația în Austria”, a spus liderul proiectului ADL, Katrin Praprotnik, de la Universitatea din Graz, într-un comunicat de presă citat de EURACTIV.
Dorința de reînnoire structurală s-a consolidat, a adăugat liderul de proiect al ADL, Christina Hainzl, de la Universitatea de Educație Continuă Krems.
În ciuda problemelor, totuși, 87% dintre respondenți consideră democrația mai bună decât orice altă formă de guvernare.
Nivelul de satisfacție al austriecilor pare să fie similar cu mulțumirea cetățenilor UE față de starea democrației în UE. Un studiu recent realizat de Bertelsmann Stiftung și Fundația Regele Baudouin a constatat că 60% dintre europeni se declară mulțumiți în cele 27 de state membre, Germania (70%) și Țările de Jos (74%) la nivel superior, iar Spania (46%) și Italia (50%) la partea de jos a liniei.
În ceea ce privește satisfacția față de propriile țări, Polonia se situează pe ultimul loc, cu 35%, în timp ce media în rândul statelor membre este de 54%. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*