default-logo

Toamna vine cu… Bucharest International Dance Film Festival 2022

Un număr de 26 de scurtmetraje vor participa în competiţiile naţională şi internaţională la Bucharest International Dance Film Festival 2022 (BIDFF), informează un comunicat transmis AGERPRES. Bucharest International Dance Film Festival 2022 se va desfăşura în perioada 8 – 11 septembrie la Bucureşti.
Competiţia de scurtmetraje româneşti cuprinde cinci producţii cinematografice create de regizori si coregrafi cu experienţe şi interese diverse.
Competiţia românească va fi prezentată pe 9 septembrie, la Fabrica Griviţa, în intervalul 21,00 – 22,30. Accesul spectatorilor este gratuit.
În Competiţia internaţională se regăsesc 21 de titluri, structurate în patru secţiuni tematice, ce surprind prezenţa corporală şi aparenţele ei subsumate unui univers al zonelor (ne)sigure, acolo unde se împletesc realitatea şi imaginarul. Regizori şi coregrafi din 25 de ţări prezintă publicului documentare diverse, provocatoare sau poetice, animaţii, experimente performative, juxtapuneri de formă, lumină, culoare şi mişcare.
Juriul ediţiei din acest an este format din Omari „Motion” Carter, creator de filme de dans din Marea Britanie, alături de scenarista şi regizoarea Monica Stan (RO), precum şi de actriţa şi activista pentru drepturile omului Katia Pascariu (RO).
În cadrul BIDFF va fi prezentată şi Expoziţia BIDFF VR 22, o selecţie de şapte lucrări cinematografice imersive, premiate internaţional. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 8 septembrie şi va rămâne deschisă publicului în zilele de 9, 10 şi 11 septembrie, în intervalul orar 14,00 – 21,00. Accesul se face pe bază de bilet, cu programare prealabilă.
În cadrul BIDFF Community, cea mai nouă secţiune a festivalului, au fost comisionaţi artişti români pentru a crea experienţe dedicate comunităţilor din Bucureşti.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*