◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Extratereştrii există! Anunțul făcut de specialiștii de la Oxford

Chris Lintott, profesor de Fizică la Oxford, este de părere că există extratereștri, doar că șansele de supraviețuire au depins şi depind în mare măsură de mărimea lunii pe care o au planetele lor.

Pentru că, unii oameni de știință cred că originea vieții pe Pământ a fost favorizată de faptul că planeta noastră are o lună mare, notează Express. Şi totuşi, potrivit profesorului de la Oxford, „Patruzeci de ani de cercetări extraterestre nu au dat absolut nimic”.

Experții spun că atracția gravitațională a unei Luni de dimensiuni mari poate stabiliza axa de rotație a planetelor, ceea ce duce la un ecosistem puternic și o șansă mai mare de a avea viață. Vorbind la conferinţa New Scientist Live, profesorul Lintott a spus: „Luna este stabilizarea planetei noastre, aducând maree şi schimbări în mediul înconjurător care permit evoluţia speciilor”.

„Marte nu are o lună suficient de mare, așa că se învârte, provocând fluctuații climatice masive”. Lintott mai spune că șansele de a găsi o viață extraterestră depind de găsirea unei planete cu o lună suficient de mare pentru a stabiliza planeta respectivă.

Cu toate acestea, el nu este optimist. Profesorul a spus: „Voi prezice că în următorii zece ani nu vom fi găsit o planetă care să aibă o lună mare”. Profesorul Chris Lintott a continuat să discute şi alte probleme care împiedică experții să găsească extratereștri.

El a mai spus: „Viața are nevoie de condițiile pe care le aveți pe Pământ, apă și o suprafață solidă”. „Știm că aceste planete sunt comune, există 17 miliarde de planete asemănătoare Pământului numai în Calea Lactee „. „17 miliarde sunt multe, și chiar dacă scăpăm de jumătate, există încă multe planete similare cu Pământul”.

„Problema este că majoritatea planetelor pe care le-am descoperit sunt fierbinți. „Presupunem că dacă viața a putut începe pe Pământ, există o șansă şi pe alte planete, numai că nu le găsim”.

„Vă pot spune unde poate exista viața, dar nu înțelegem cum începe cu adevărat viața după ani de cercetări, nu ştim aproape nimic”. Profesorul Lintott a concluzionat: „Patruzeci de ani de cercetări extraterestre nu au dat absolut nimic. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim”.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *