default-logo

Cel mai bun profesor de saxofon din lume a fost hirotonit preot ortodox la parohia francofonă Louveciennes

Claude Delangle, profesor conservator și unul dintre cei mai buni instrumentiști la saxofon,  a fost hirotonit preot la parohia francofonă Louveciennes, anunță Doxologia.
 
Delangle, cel mai căutat profesor de saxofon din lume, slujea încă din 2005 ca diacon, iar din 2017 ca arhidiacon, la Parohia Louveciennes din Franța, păstorită de Protoiereul Marc-
 
Anunțul a fost dat de Părintele Răzvan Ionescu de la parohia românească Sf. Parascheva- Sf Genoveva Paris:
 
„Parintele Claude Delangle, profesor de conservator si unul dintre cei mai buni instrumentisti (saxofon) pe instrumentul sau in lume, a raspuns „da” chemarii la preotie primite din partea mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale in aceasta duminica la propunerea parintelui paroh Marc Antoine Costa de Beauregard si a consiliului parohial din parohia francofona ortodoxa de la Louveciennes. Axios”
 
Delangle a obținut numeroase premii ale Consevratorului Național Superior de Muzică din Paris și a fot numit profesor la această instituție în 1988, unde a creat cea mai prestigioasă școală de saxofon din lume. El oferă posibilitatea de a lucra cu elevi de pe toate continentele și, de asemenea, oferă o largă paletă de activități interdisciplinare alături de compozitori renumiți.
 
Doamne, ajută!
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.