default-logo

Marele Premiu al Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret „WonderFest” a fost acordat de Juriul Copiilor peliculei „Haos în excursie cu școala”

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret „WonderFest”, încheiat vineri seara, la Constanța, a acordat Marele Premiu unei pelicule produse în acest an, în Germania: „Haos în excursie cu școala”. Premiul a fost acordat de Juriul Copiilor, format din 100 de elevi constănțeni. Lungmetrajul premiat de copii a fost vizionat cu producătoarea Nicole Kellerhals prezentă în sală și a fost difuzat în premieră internațională la WonderFest.

Au fost opt filme în concurs, lungmetraje, scurtmetraje și de animație, produse doar în ultimii doi ani, având ca tematică vârsta copilăriei.

Juriul profesioniștilor, condus de actorul Mircea Diaconu și format din producători, regizori, scenariști și critici de film din mai multe țări, a acordat următoarele premii:

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui actor copil: Charline Antunes – Kaolin – Franța

Premiul pentru imagine: Viktoras Radzevicius – director imagine al filmului ”Inimă de fluture” – Lituania

Premiul pentru scenariu: Marta Karwowska – ”Necazuri la Triplu” – Polonia

Premiul pentru regie: Keivan Majidi – ”Fata în albastru” – Iran

Premiul pentru cel mai bun film – ”Corabia” – Bulgaria – regia Petrinel Gochev, Producători: Galina Toneva, Kiril Kirilov

În cadrul WonderFest, au fost organizate ateliere și un concurs de creație de film. Copiii participanți au realizat filme cu durata de 1 minut, cu tematica ”Minunea Albastră”, folosind doar telefonul sau tableta. Vizionarea filmelor, atelierele și concertele din cadrul WonderFest au avut intrare liberă, sala de spectacole a Centrului Multifuncțional ”Jean Constantin din Constanța fiind arhiplină.

Festivalul WonderFest a fost organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. Președintele Festivalului este Lavinia Șandru, actriță și realizatoare TV. WonderFest a stat sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

Parteneri media: Antena 3, Canal 33, DCNews, Gândul, impact.ro, Național TV, Național FM, Playtech, Radio România, Ziua.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*