◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Carte în format electronic… Dumitru Ţimerman

ÎNVIEREA DIN TRUPUL CONFESIUNII
Cartea „Învierea din trupul confesiunii”, semnată de Dumitru Ţimerman, cuprinde o serie de editoriale publicate de-a lungul vremii în ziarul GAZETA DE NORD VEST din Satu Mare. Prin intermediul acestora autorul cărţii a realizat o analiză succintă, pamfletară şi eseistică, inspirată din realităţile româneşti democratice, pentru a scoate în evidenţă anumite stări dramatice, emoţionale, pline de sensibilitate, pe care le trăiesc românii rămaşi acasă, fie ei politicieni de bună credinţă, oameni de afaceri autohtoni sau alegători. Ideea acestei cărţi este axată în esenţă pe faptul că ne lipsesc liderii „războinici” curajoşi, care ar trebui să ia atitudine în permanenţă şi să supervizeze dezinteresaţi „tot ce mişcă-n ţara asta” încolţită de tot felul de profitori ipocriţi. În timpul redactării acestor editoriale, cuprinse în această carte, pe Dumitru Ţimerman l-au călăuzit cuvintele din filmul „Mihai Viteazul”:” O viaţă avem români şi-o cinste. Deşteptaţi-vă că am dormit destul!”.
Dumitru Ţimerman a mai publicat 7 cărţi, a obţinut premii la diverse concursuri de creaţie literară din ţară, care au culminat în 2017 cu premiul acordat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), la ediţia a V-a a Premiilor “Eminescu, ziaristul”. A fost unul dintre tinerii jurnalişti, care a colaborat, imediat după Revoluţie, cu ziarul TINERETUL LIBER din Bucureşti. Este doctorand în economie la Şcoala doctorală din Timişoara, mai are de susţinut public teza de doctorat, iar în prezent lucrează în calitate de colaborator la ziarul GAZETA DE NORD şi televiziunea NORD VEST TV din Satu Mare. Dumitru Țimerman a fost premiat şi la Secțiunea PRESĂ SCRISĂ a Galei Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, care a avut loc în studioul PANGRATTI al Televiziunii Române, vineri seara, 22 iunie, 2018. Evenimentul jurnalistic a fost organizat de UZPR în coproducție cu TVR 3 și a beneficiat de comentariile remarcabile ale prezentatorilor: TEODORA DRĂGOI și MIRCEA NEACȘA. În cadrul Galei au fost acordate 17 trofee în urma concursului: „Limba română, întregitoare de neam”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *