default-logo

Echipajele DTO Rally Team, premiate la Gala Campionilor 2019

După un an excelent, DTO Rally Team, echipă susţinută de Catena, a fost premiată de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), în cadrul Galei Campionilor. Întreaga echipă DTO Rally Team a fost prezentă în cadrul evenimentului festiv pentru premierea locului secund obținut în clasamentul general al echipelor din Campionatul Național de Raliuri 2019 şi pentru a-şi primi trofeele, cupele, medaliile şi diplomele obținute în 2019, ca o recunoaştere a efortului depus. 

 

Cu cinci echipaje care s-au luptat de-a lungul celor opt etape ale Campionatului Național de Raliuri 2019, DTO Rally Team a obținut următoarele performanțe:

  • DTO Rally Team a încheiat sezonul pe locul secund în clasamentul echipelor
  • Valentin Porcișteanu și Dan Dobre sunt vicecampioni naționali în clasamentul general
  • Bogdan Năstase și Delia Năstase sunt campioni ai clasei 11
  • Cristi Șugar și Vlad Colceriu sunt campionii Cupei Dacia în 2019
  • Eugen Cărăgui și Robert Fus au încheiat sezonul pe locul trei în clasamentul clasei RC4
  • Cristi Dolofan și Mihai Sandu ocupă locul șase în clasamentul clasei RC2 la finalul anului competițional

 

DTO Rally Team s-a aliniat la startul celor opt curse din 2019 cu cinci echipaje care aveau ca obiectiv titluri și victorii pe probele speciale din acest sezon. Liderul grupării, echipajul format din Valentin Porcișteanu și Dan Dobre, a reprezentat echipa în lupta pentru titlul național de campion absolut, acolo unde cei doi piteșteni au concurat cu un Citroen C3R5 de ultimă generație. Cristi Dolofan și Mihai Sandu au făcut trecerea pe un model de top, un Peugeot 208 R5, cu care au concurat în cadrul clasei RC2 și au adus puncte importante în clasamentul echipelor, în timp ce Eugen Cărăgui și Robert Fus, la bordul unui Peugeot 208 R2, au reprezentat cu succes echipa în cadrul clasei RC4. Bogdan și Delia Năstase s-au duelat pentru titlul clasei 11 la comenzile unui Mitsubishi Lancer EVO, în timp ce juniorii Cristi Șugar și Vlad Colceriu au reprezentat DTO Rally Team în cadrul Cupei Dacia în 2019.

Pe parcursul sezonului, Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au reușit două victorii în clasamentul general, ocupând podiumul în alte trei curse, demonstrând constanță și arătând un ritm ridicat pe probele speciale. „Este al doilea nostru sezon pe un model R5, unul în care simt că am progresat. Sunt mulțumit de evoluția noastră, consider că am fost rapizi, constanți, deși mai avem aspecte pe care să le îmbunătățim. Trăgând linie, r sezonul 2019 a fost unul bun și plăcut, în care mă bucur că am luptat alături de DTO Rally Team în multiple clasamente” – a spus la finalul sezonului pilotul Valentin Porcișteanu.   

În cadrul clasei 11, Bogdan și Delia Năstase au avut parte de un sezon excelent la bordul Mitsubishi-ului Lancer EVO, reușind cinci victorii de etapă din cele opt ale sezonului. Cu un parcurs rapid, cu clasări în vârful clasamentului general și cu timpi excelenți la majoritatea curselor, cei doi au încheiat anul 2019 în fruntea clasamentului clasei 11, devenind campioni ai categoriei cu două etape înaintea finalului sezonului.

La primul sezon în Campionatul Național de Raliuri, la bordul unui model Dacia Sandero, Cristi Șugar și Vlad Colceriu au arătat de la prima etapă din 2019 ca sunt unul dintre cele mai rapide echipaje tinere din România. Cu patru victorii în Cupa Dacia în acest sezon, juniorii DTO Rally Team au devenit campioni ai cupei monomarcă la Tess Rally Brașov, ultima etapă din 2019, după o luptă de zile mari pentru titlu.

Într-o luptă strânsă pentru victoria în cadrul clasei RC4 la fiecare raliu din acest sezon, Eugen Cărăgui și Robert Fus au arătat un progres excelent în primul lor an cu un model R2. La bordul unui Peugeot 208, cei doi au obținut multiple podiumuri în clasamentul clasei de-a lungul sezonului, terminând la finalul celor opt curse pe podiumul (locul III) clasei RC4. Pe lângă prezențele din România, echipajul DTO Rally Team a fost premiat la Gala Campionilor și pentru reprezentarea țării noastre la raliuri internaționale, acolo unde Eugen și Robert s-au luptat de la egal la egal cu echipaje din Europa.

De remarcat şi faptul că, datorită suportului oferit de Catena, după aproape 10 ani de pauză, Raliul Argeșului Catena 2019, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2019, a revenit în circuitul motorsportului românesc și a reprezentat o excelentă oportunitate de promovare a zonei, precum şi a motorsportului din țara noastră.

 

Catena susţine campionii!

 

Credit foto: RallyZoom.ro

 

 

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.