◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Invitaţie la Festivalul Luminii

10.000 de gulguţe vor lumina Parcul Carol I, la a zecea ediţie a Festivalului Luminii

Sub motto-ul “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”, cercetaşii bucureşteni din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor organiza sâmbătă, 26 mai 2018, a zecea ediţie „Festivalul Luminii”, în Parcul Carol I.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți.”- Sir Robert Baden Powell – fondatorul Mișcării Cercetășești
Festivalul Luminii – evenimentul național sincron al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, revine la București cu a zecea ediţie pe 26 mai 2018 în Parcul Carol I pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Astfel, de zece ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii. În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.
Tema din acest an a festivalului este “Natura și impactul nostru asupra acesteia” pentru că natura este locul în care cercetașii se simt cel mai bine și fac tot posibilul pentru a o proteja. De aceea, toate cele 10.000 gulguțe folosite în cadrul Festivalului Luminii – București vor fi realizate prin reutilizarea hârtiei.
Începând cu ora 17:00 până la ora 20:00, bucureştenii, şi nu numai, sunt aşteptaţi sâmbătă să participe la o diversitate de ateliere pregătite de cercetaşi atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, noduri, baloane uriaşe de săpun, jonglerii cu mingi şi poiuri, să picteze tricouri (dacă vin cu ele de acasă)/ bucăţi de pânză, tehnici de prim-ajutor, alpinisim. Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii. Vizitatorii pot veni să se relaxeze aducând cu ei chitarele pentru că va fi o zonă unde se va cânta live, sau aducându-şi o carte pentru că va fi amenajată şi o zonă de linişte, mai retrasă în parc, unde pot citi. Ca în fiecare an, cercetaşii pregătesc “Copacul cu dorinţe”, în care se pot pun bileţele cu propriile dorinţe. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 10.000 de gulguţe.
Pe lângă gulguțe, începând cu ora 21:30, Parcul Carol I va fi luminat şi de tradiţionalul spectacol de jonglerii cu foc. Timp de 30 de minute, invitații vor fi martorii unui spectacol ce îmbină minunat, focul și muzica, moment realizat de prietenii festivalului: Flamestorm – Fire & Light Shows.
Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a îi cunoaşte mai bine pe cercetaşi şi de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, precum şi adulţii. Aşadar, bucureştenii sunt invitaţi să vină şi să descopere frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o. La plecarea din parc, cu siguranţă, vizitatorii vor reflecta la “Care sunt micile bucurii personale și cu cine le împărtășesc? Şi ce lucruri mărunte fac pentru a proteja natura?”
Programul Festivalului Luminii București, 26 mai 2018
17:00-20:00 Ateliere simultane
20:00-21:30 Aprinderea gulguţelor
21:30-22:00 Jonglerii cu foc
22:00-23:00 Strângerea gulguţelor
Între 17:30- 19:00, la Cortul de presă, pentru jurnalişti, bloggeri, vloggeri şi fotografi vor fi organizate workshop-uri non-formale despre gulguţe – simbol la Festivalului şi cercetaşi.

Despre Festivalul Luminii Bucureşti
Festivalul Luminii Bucureşti este un eveniment realizat de Organizația Națională “Cercetașii României” prin cei peste 1500 de membri din București – copii și tineri, voluntari dedicați, de toate vârstele -, eveniment destinat comunităţii în care trăiesc și la care participă anual peste 10.000 de vizitatori.
Pentru cercetaşi, Festivalul Luminii este unul din modurile prin care oferă ceva înapoi comunităţii pentru sprijinul pe care îl au constant şi, în acelaşi timp, modul de organizare al festivalului contribuie la atingerea obiectivelor educaţionale pe care organizaţia le are pentru membrii săi.
Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/festivalulluminiibucuresti

Despre Festivalul Luminii
Festivalul Luminii este marcă înregistrată a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, iar ideea festivalului a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii. Din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.
http://festivalul-luminii.ro

Despre Organizaţia Naţională “Cercetaşii României”
Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (WOSM). Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.
De peste 100 de ani, modelul educațional bazat pe pedagogie cercetășească contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sute de milioane de oameni care cred și respectă valorile ercetăşești.
În România, organizaţia serveşte aproximativ 5000 membri prin 80 de filiale și sucursale active în comunități din toată țara, iar la nivel mondial, organizaţia numără 40 milioane de membri în 224 de ţări şi teritorii. După informaţiile WOSM, în lume există doar 6 ţări fără cercetaşi, în unele dintre ele deoarece nu este permis. Aceste ţări sunt: Andorra, Republica Populară Chineză, Cuba, Coreea de Nord, Republica Populară Democrată Lao, Myanmar
www.scout.ro

Pentru informaţii:

Lăcrămioara OCUNSCHI
Responsabil Relaţia cu Presa
Festivalul Luminii Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *