◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Simona Halep, critici la adresa guvernului: Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul

Simona Halep a criticat fosta conducere a Ministerului Tineretului şi Sportului pentru întârzierea procedurii de recunoaştere a noului preşedinte ale Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac. Într-o postare pe Facebook, sportiva spune că „Ministerul refuză să finanţeze Federaţia Română de Tenis” şi că „viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocraţie şi declinare continuă de responsabilitate”.

„Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunța un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi știm ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu înțelegem de ce Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare să finanțeze Federația Română de Tenis. Aceasta finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate acțiunile dedicate juniorilor și tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din Romania și cu toate astea ministerul refuză să finanțeze o Federație pentru că cineva contestă în instanță în permanență acțiunile Federației. Nu înțelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie și de ce nimeni nu ia o hotarare sau o poziție față de toate aceste probleme.

În timpul în care amânările sunt declarate «mari victorii», proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicație, pregătire fizică, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din pozitia noastra de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgență a finanțării Federatiei si a programelor sale, acțiune de natură să mențină viu spiritul sportiv și performanțele românești la nivel național și international”, a scris Simona Halep pe Facebook.

     digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *