◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Reuniune în familia gazetarilor sibieni, membri ai UZPR

Cei o sută de ani de existență ai UZPR sărbătoriți anul acesta în întreagă țară au fost marcați și la Sibiu. Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan s-a aflat la Sibiu pentru a se întâlni cu ziariști din presa locală.

Întâlnirea s-a desfășurat la sediul redacției Tribuna unde Președintele UZPR a stat de vorbă atât cu jurnaliștii care au lucrat înainte și după 1989 în presa locală cât și cu gazetarii mai tineri. ”Mă simt bine ori de câte ori vin la Sibiu unde există un nucleu de presă puternic și îmi doresc să adere la organizația noastră cât mai mulți jurnaliști de aici. Scopul nostru este promovarea celor care fac gazetărie în presa scrisă, radio, televiziune sau online în mod profesionist și totodată acela de a-i apără și a-i sprijini în aș face corect meseria”, a spus Doru Dinu Glăvan. Profesorul Vasile Crișan, autorul mai multor lucrări despre parcursul Tribunei de la inființarea sa a făcut un scurt istoric al publicației, iar preotul și publicistul Constantin Necula, membru al UZPR, a vorbit, printre altele, despre nevoia de a sprijini și de a încuraja tinerele condeie. În cadrul întâlnirii de la Sibiu, președintele UZPR i-a acordat distincția ”Credință și loialitate” jurnalistei Carmen Vulcan, corespondentul la Sibiu al postului public de radio, pentru modul profesionist în care promovează la nivel național ceea ce se întâmplă atât în municipiu cât și în județ. „E un premiu pe care Carmen Vulcan îl merită cu prisosință pentru felul în care înțelege să-și facă meseria, cu profesionalism, corectitudine și bună credință. De altfel, în trecut mai mulți condeieri din Sibiu au fost distinși pentru munca lor cu premii acordate de UZPR”, a spus jurnalistul Doru Dinu Glăvan. Tot din partea UZPR Doru Dinu Glăvan l-a înmânat directorului cotidianului Tribuna, Mircea Bițu, medalia aniversară a Uniunii și o plachetă ca semn de apreciere pentru felul în care se face presa la Sibiu. Dincolo de amintirile depănate și fireștile discuții pe marginea temelor fierbinți ce macină cotidianul în cadrul întâlnirii s-au discutat și viitoare posibile proiecte menite să întărească breasla gazetarilor, să o dinamizeze și să o implice mai mult în societate. Astfel de întâlniri ale conducerii UZPR cu jurnaliștii din presa locală au avut loc pe parcursul întregului an și ele vor continua pentru întărirea relațiilor dintre acest for și cei care lucrează în presa scrisă, radio sau televiziune. (L.S)

 

Foto: Răzvan Negru

tribuna.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *