◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Gala Constantin Brâncoveanu la München

Gala Premiilor „Constantin Brâncoveanu” și-a desemnat laureații în München

25 mai 2018, München – Personalități române și germane au fost onorate în cadrul Galei Constantin Brâncoveanu, organizate pe 23 mai de Fundația Alexandrion. Au fost premiați atât oameni de cultură cât și personalități de business cu rezultate deosebite în economia României și a Germaniei. Peste 150 de invitați au avut parte de o seară memorabilă la Casa Artiștilor din München.
„În 2014, Fundația Alexandrion a început un demers unic. Prin organizarea Galelor Premiilor Constantin Brâncoveanu, ne-am propus să îi găsim și să-i răsplătim pe oamenii aceia excepționali care întruchipează valorile spirituale ale României și ale Europei de ieri, de azi și de mâine. Astăzi, a venit momentul sa ne uităm la diasporă, o sursă nesecată de inspirație și determinare. Vrem ca românii performanți din Germania să știe că îi prețuim“, a spus Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion.
Președintele juriului Premiilor Constantin Brâncoveanu a fost academicianul Dan Berindei, vicepreședinte prof. univ. dr. Andrei Marga. Din juriu au mai făcut parte: prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, Ștefan Râmniceanu – artist plastic, laureat al premiului Academiei și al premiilor Constantin Brâncoveanu, dr. Dana Safta; Magda Mihăilescu – critic de film; prof. univ. dr. Ioan Scurtu;  Liviu Ioan Stoiciu, scriitor;  prof. dr. arh.  Marian  Moiceanu, rectorul UAIM; Ileana Lucaciu – critic de teatru și Dumitru Constantin – secretarul Juriului. Potrivit Regulamentului Galei Premiilor “Constantin Brâncoveanu”, fiecare laureat a primit câte o distincție specială și o lucrare în bronz a reputatului sculptor Ion Bolborea.

Laureații Galei Constantin Brâncoveanu din München, 2018, sunt:
Preasfințitul Sofian Braşoveanul și părintele Simion Felecan, premiați pentru fondarea  Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Germania, pentru ciclul de conferinţe ”100  de  ani România”, respectiv pentru ctitorirea Bisericii Buna Vestire din München.
Prof. dr. Harald Zimmermann, premiat pentru întreaga sa carieră dedicată cercetării și scrierii istoriei germane și pentru lucrările dedicate Transilvaniei medievale.
Prof.dr. Adrian Ursulescu, premiat pentru performanțele sale unice în chirurgia cardică minimalinvazivă şi pentru cursurile pe care le ţine în România, la Universitățile din Arad, Timișoara și Oradea.
Mircea Carp, premiat pentru o carieră exemplară de jurnalist, trăită după anii din tranşeele celui de – Al Doilea Război Mondial. Şi, totodată, pentru dreapta linie ținută la posturile de Radio Vocea Americii și Radio Europa Liberă.
Au fost premiați și oamenii de afaceri:
Teodor Garabet, pentru construcțiile civile și industriale ridicate în Europa, Asia și America, dar și pentru contribuții deosebite la cooperarea între firmele germane și cele românești.
Albrecht Hornbach, pentru excepționala dezvoltare a grupului Hornbach în Germania, în România și în Europa.
Fundația Alexandrion a oferit și două diplome de onoare domnilor:
Pavel Chihaia, cercetător al istoriei artei românești, autor de romane și piese de teatru, membru al organizaţiei anticomuniste „Mihai Eminescu“ și colaborator permanent al Radio Europa Liberă.
Florin Zaheu, preşedinte al Asociaţiei de cultură germano-române „Gerrum“, organizator de acţiuni culturale la Forumul germano-român din Stuttgart

.
La evenimentul desfășurat în capitala Bavariei au luat parte ambasadorul României de la Berlin, E.S. Emil Hurezeanu, Consulul General al României din München, doamna Iulia Ramona Chiriac și alți diplomați străini acreditați la München, dar și invitaţi speciali din cadrul cancelariei şi autorităţilor din landul bavarez.
Evenimentul din München, moderat de Mihai Rusu, reprezintă cea de-a doua ediție a Galelor Constantin Brâncoveanu în lume. Prima ediție internațională a avut loc în 2017, la Londra. În România, Gala Constantin Brâncoveanu ajunge în 2018 la a cincea ediție. La sfârșitul decernării premiilor Brâncoveanu din M

ünchen, foștii colegi Emil Hurezeanu și Mihai Rusu au evocat personalitatea lui Mircea Carp. La această gală, în semn de omagiu dedicat Centenarului Marii Uniri, Bogdan Simion a adus o pălărie, o cobză și o baladă toate vechi de 100 de ani.

M.C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *