◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Câtă apă trebuie să bem? 5 motive care te vor face să bei apă

Câtă apă trebuie să bem? Apa este un nutrient esențial vieții. Ea ne păstrează hidradați și ajută organismul să funcționeze la parametrii optimi.

Corpul uman este format din peste 60% apă. Apa ajută la toate funcțiile corpului, printre care menține hidratarea, digestia, funcția inimii și a plămânilor, lubrifierea articulațiilor, protecția țesuturilor noastre, reglarea temperaturii corpului și multe altele.

1)Apa ajută la pierderea în greutate

Studiile au arătat că aportul crescut de apă permite o pierdere mai rapidă în greutate. Un pahar de apă înainte de masă scade apetitul, ajută la digestie și stimulează metabolismul.

Mulți oameni confundă setea de foame cu cea de sete. Nutriționiștii recomandă să beți un pahar de apă înainte de masă, pentru că în acest fel, se poate controla cantitatea de hrană ingerată la o masă.

Un studiu recent privind termogeneza indusă de apă a arătat că consumul de apă rece crește consumul de energie în organism. Cercetările au arătat că creșterea energiei este creată de efortul organismului de a încălzi apa la temperatura corpului. Această teorie explică cauza pentru care metabolismul se accelerează și de ce se produce scăderea în greutate.

2) Reducerea balonării

Apa este un remediu natural pentru a reduce balonarea și consumul de apă pe tot parcursul zilei va începe produce spălarea intestinelor. Retenția de apă este măsura naturală de protecție a corpului pentru a preveni deshidratarea și intervine atunci când istoricul consumului de apă este unul precar. Așadar, acest obicei poate fi înlăturat prin consumul de apă regulat.

Apa va reduce cantitatea de sare reținută în organism și va lubrifia colonul pentru a grăbi eliminarea grăsimilor, care urmează să se depună pe burtă.

3) Apa ajută digestia

Constipația este o experiență neplăcută și consumul insuficient de apă provoacă digestia nesănătoasă. În momentul în care consumul de apă se reglează, digestia se va face corect și constipația va dispărea.

Apa se leagă de fibrele solubile în intestinul gros și mărește volumul scaunului nostru, reduce timpul de tranzit și ușurează eliminarea. Când apa este ținută din sistemul nostru digestiv, corpul trage apă din scaunul nostru, creând o problemă de constipație. Consumul regulat de apă previne constipația , promovează digestia sănătoasă, umple toxinele și ușurează sarcina asupra rinichilor și a ficatului.

4) Apa păstrează pielea sănătoasă

Aveți pielea uscată și lipsită de viață? Motivul poate fi lipsa apei ca parte a alimentației zilnice.

Pierdem apa corpului prin transpirație și chiar mai mult în timpul unui antrenament fizic sau atunci când este foarte cald. Apa joacă un rol important în menținerea sănătății pielii, pentru că aceasta din urmă iubește umiditatea și atunci se simte cel mai bine.

Sfatul specialiștilor este să consumați cât mai multă apă într-o zi, pentru că aceasta vă va aduce numai beneficii.

5) Cât de multă apă trebuie să beau?

Cerințele de apă diferă de la om la om. Fiecare persoană va consuma apă în funcție de anumiți factori precum baza vârstei, mediului și nivelul de activitate fizică.

Pierdem apă în fiecare zi prin funcțiile corpului de transpirație, respirație, și urină.

Toate pierderile de apă necesită înlocuirea ei pentru a ne păstra corpul bine hidratat și sănătos. Comitetul pentru alimentație și nutriție a lansat noi referințe cu privire la consumul de apă .

„Se recomandă ca femeile să consume 2,7 litri zilnic, iar bărbații 3,7 litri prin diferite băuturi (80%) sau în alimente (20%).”

Apa și secretele longevității

Au fost cazuri în care oamenii au supraviețuit fără alimente și 60 de zile, în timp ce, în lipsa apei, organismul nu a rezistat mai mult de câteva zile.

Despre apă se spune că ascunde secretele longevității și ale morții. Faptul că apa din corpul sugarilor este alcalină, iar cea care este în corpul bătrânilor este acidă, a deschis drumul unor cercetări interesante.

Profesorul Ion Mânzatu a studiat timp de 30 de ani proprietățile apei și a descoperit apa structurată, care este trecută prin diferite câmpuri magnetice sau electrice și dobândește calități excepționale. Ea este utilizată în cosmetică, industria farmaceutică și în agricultură unde grăbește germinarea.

Terapia cu apă

Apa vie sau alcalină are un efect stimulator și se obține la catod, polul negativ. Apa moartă sau cea acidă se obține la anod, polul pozitiv. Prin decuplarea curentului, întregul lichid devine neutru. Apa vie consumată determină formarea țesuturilor sănătoase. S-a constatat că animalele care consumă apă vie cresc mult mai repede.

Apa moartă consumată de oameni duce la distrugerea bacteriilor, iar în agricultură distruge mucegaiurile, dăunătorii, păduchii de pe frunzele copacilor.

În mitologia românească, apa vie conferea tinerețe, iar apa moartă vindeca rănile. Știința modernă a demonstrat că apa alcalină, consumată zilnic, previne apariția unor boli severe, cum ar fi cardiopatia ischemică, diabetul, hipertensiunea, cancerul.

Spre deosebire de apa vie, apa moartă, acidă, nu se bea. În schimb, ea este recomandată pentru diverse boli de piele, precum psoriazisul și pitiriazisul. Ea are un rol sanitar, curăță și vindecă.

Apa vie are un Ph de 8-9, iar apa moartă de 2-4. Apa vie fierbe la 105 grade Celsius și îngheață la mult sub zero grade. În Munții Dognecei, Banat, au fost descoperite izvoare cu apă cu un Ph de 8,15. Din punct de vedere microbiologic este pură. Nu conține nitriți și nitrați, materii organice, bacterii sau metale grele.

Profesorul Masaru Emotu a efectuat studii cu privire la prezența apei în organismul uman. La naștere, 90% din cantitatea de apă din organism este alcalină, datorită structurilor osoase cartilaginoase și moi. Pe măsură ce ne îmbolnăvim sau îmbătrânim, prezența apei alcaline în organism este sub 60%.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *