Dominic Thiem și Stefanos Tsitsipas, ambii aflați la prima lor finală, nu i-au dezamăgit pe cei din tribune, oferind un show demn de balul celor mai buni jucători ai lumii. 

„E unul dintre cele mai prestigioase turnee, iar faptul că am ajuns în finală este ireal pentru mine”, spunea austriacul în vârstă de 26 de ani. 

Din 2006, când Roger Federer a trecut de James Blake, nu se mai întâmplase ca în ultimul act să se confrunte doi jucători care să aibă reverul cu o singură mână. 

A rezultat un spectacol de 2 ore și 36 de minute în care s-a impus jucătorul mai lucid în momentele importante. Tsitsipas îndrumat de Patrick Mouratoglou a întors meciul și s-a impus cu 6-7(6), 6-2, 7-6 (4).  

Stefanos nu este cel mai tânăr câștigător al Turneului Campionilor, fiindcă John McEnroe l-a câștigat în 1978, pe când avea doar 19 ani, el fiind doar al șaselea cel mai tânăr învingător. Grecul, care anul trecut s-a impus în competiția NextGen, are în palmares trei trofee, dar niciunul al fel de important ca acela cucerit azi.

4-3 a devenit scorul general în întâlnirile directe dintre Dominic Thiem și Stefanos Tsitsipas

„Am jucat foarte bine în setul al doilea, nu i-am dat prea multe opțiuni. A fost puțin frustrant să joc într-un asemenea turneu, dar am reușit să-mi stăpânesc emoțiile. Le mulțumesc celor care m-au susținut aici, m-au făcut să mă simt ca acasă”, a declarat la finalul meciului Tsitsipas.

„A fost un meci incredibil! Felicitări lui Stefanos! Amândoi am dat totul până la sfârșit. Așa e în tenis. Sper că vom avea și alte finale în viitor”, a spus și Dominic Thiem.

2,871,000$va încasa Tsitsipas pentru că a triumfat la Turneul Campionilor.

gsp.ro