BBC va folosi „jurnalismul semi-automat”

Site-ul de știri al celebrului BBC anunță folosirea, peste câteva săptămâni, a „jurnalismului semi-automat” pentru a acoperi alegerile viitoare și a avea rezultatele din circumscripțiile electorale „la cîteva minute după ce voturile au fost exprimate”.

Jurnaliștii postului vor crea materialele de bază în versiuni care să acopere toate rezultatele posibile, iar rezultatele vor fi procesate automat, generând articolul potrivit pentru fiecare caz în parte, care va fi editat de un ziarist.

De asemenea, corporația anunță că va folosi @bbcelection în cadrul unui program complex de monitorizare și transmitere a procesului electoral și, totodată, că și-a desemnat primul reporter digital dedicat alegerilor. Numit Joe Tidy, acesta va lucra cu editorul Amol Rajan pentru a transmite totul despre campaniile digitale ale participanților la cursa electorală. „Scopul nostru la BBC este acela de a furniza cel mai bun serviciu de informare pentru alegători, într-o lume foarte nesigură. Este de datoria mea să-i ghidez pe spectatori pe parcursul celor mai importante alegeri din ultimele decenii”, explică prezentatorul „News at Ten”, Huw Edwards.

(R.I.)

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.