◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Ținta, cuvântul, site-ul și…piesa

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

  1. „Ce bine ar fi dacă oamenii ar înţelege că la piesa aceasta de teatru, care este viaţa de fiecare zi, spectatorii adevăraţi sunt îngerii lui Dumnezeu”. Francis Bacon (1561-1626), filosof englez. A trăit la curtea engleză în timpul domniei  Elisabetei I a Angliei şi apoi în timpul domniei lui Iacob I al Angliei. A fost numit şi creatorul empirismului. În anul 1603 a fost înnobilat şi a fost primul om de ştiinţă care a primit titlul de cavaler. A murit de pneumonie în timp ce studia pentru conservarea cărnii.

Autor de aforisme:

Puţină ştiinţă depărtează de Dumnezeu. Multă ştiinţă apropie de Dumnezeu”.

Cititul îl face pe om deplin, vorbirea îl face promt, iar scrisul îl face exact”.

  1. „Suntem permanent conectaţi la site-ul pe care navighează Dumnezeu”. Chuck Palahniuk (1962-), scriitor de ficţiune american şi jurnalist independent. El este cunoscut publicului în primul rând pentru controversatul roman Fight Club, câştigător, a numeroase distincţii şi ecranizat în 1999, avându-l pe Brad Pitt, în rolul principal.

 

  1. „TREC PE CURAT, CU LITERE MARI, CUVÂNTUL DUMNEZEU, RIDIC FIECARE LITERĂ, O DUC ÎNSPRE BUZE, ŞI O SĂRUT ADÂNC. ADÂNC, ADÂNC, CUM PĂMÂNTUL SĂRUTĂ SEMINŢELE, ŞI-APOI, LE COBOR PE TOATE ÎN INIMĂ, SFÂNT MENIU AL ZILEI, DUMNEZEU ÎMI SURÂDE, ŞI CU ACEST SURÂS ÎNCEP O VIAŢĂ NOUĂ”. Ion Mărgineanu (1941-), poet şi prozator român. A fost succesiv: profesor, inspector principal, ziarist la Cuvântul nou ( Covasna). În anul 1963 devine licenţiat la Universitatea de Filologie din Bucureşti. A colaborat cu foarte multe publicaţii şi are culegeri de poezii. A publicat piese de teatru. A înfiinţat, condus şi editat anuarul de cultură Poarta inimii (Alba Iulia). Operele lui Ioan Alexandru şi Marin Sorescu sunt mijloace de inspiraţie şi meditaţie pentru autor. Istoria, Patria, Eroii neamului, Satul natal,  sunt temele sale predilecte, tratate cu un patos reţinut şi cu o netăgăduită sinceritate.

 4. „DACĂ DUMNEZEU ESTE ŢINTA TA, ATUNCI AI NOROC, PENTRU CĂ DUMNEZEU ESTE ATÂT DE MARE ÎNCÂT NU SE POATE SĂ NU-L NIMEREŞTI”. Neale Donald Walsch (1943.), scriitor

 Este un mesager spiritual al zilelor noastre, a cărui cuvinte continuă să atingă lumea în moduri profunde. Cu un interes deosebit şi timpuriu asupra religiei şi un sentiment adânc de conexiune cu spiritualitatea, Neale şi-a petrecut o mare parte din viaţă  prosperând profesional, dar în căutare permanentă a explicaţiei spirituale înainte de a începe celebra sa “Conversaţie cu Dumnezeu”. Seria sa de “Cărţi cu Dumnezeu”, a fost tradusă în 34 de limbi, a atins milioane de vieţi şi a inspirat schimbări importante în vieţile de zi cu zi ale oamenilor.

Părintele Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *