◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Două publicații hunedorene, premiate în cadrul  ˝Convorbirilor jurnalistice˝

Două publicaţii din judeţul Hunedoara care au împlinit 23 de ani de apariţie neîntreruptă – „Ardealul literar” şi „Palia Expres”- au fost premiate de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) în cadrul unei manifestări ce a avut loc la Deva,în generosul cadru al Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

În prezenţa preşedintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, redactorii şefi Mariana Pândaru Bârgău şi Ioan Vasiu, doi ziarişti cu experienţă, au fost felicitaţi în cadrul evenimentului“Convorbiri jurnalistice” şi au primit distincţia “Credinţă şi loialitate” din partea UZPR.

“Sunt mai multe activităţi pe care le-am iniţiat cu ocazia centenarului UZPR. “Convorbirile jurnalistice” aduc în faţa publicului personalităţile marcante ale presei româneşti din toate timpurile. Cele două distincţii pe care le-am acordat jurnaliştilor Mariana Pândaru Bârgău şi Ioan Vasiu arată preţuirea noastră faţă de oamenii de valoare din presa românească”, a declarat, cu acest prilej, preşedintele UZPR.

Scriitor, în primul rând, Mariana Pândaru Bârgău este și un jurnalist cunoscut în toată lumea. Este membră în Uniunea Ziariștilor Profesioniști din anul 1994. Alături de soțul ei a scos, timp de 20 de ani, săptămânalul “Călăuza” şi o revistă de cultură, care, spre meritul editorului, apare şi acum.

“Eu continui o revistă literară – Ardealul literar- care, anul acesta, a împlinit 23 de ani de apariţie neîntreruptă. Mă bucur că fac parte din această uniune pentru că este una din care eu am învăţat multe lucruri. Am colegi cu care comunic foarte bine, iar unul dintre meritele acestor întâlniri ale noastre este acela că ştim să fim prieteni”, a spus Mariana Pândaru.

Cea de-a publicaţie premiată, “Palia Expres”, apare la Orăştie şi este condusă tot de un om cu o dublă calitate: scriitor şi jurnalist.

“Jurnalismul nu-l facem din amatorism sau din lipsă de altceva pentru că este o meserie care implică extrem de mult devotament. Eu mi-am legat activitatea de publicaţia săptămânală “Palia Expres” de la Orăştie care a împlinit, în luna noiembrie, 23 de ani de apariţie neîntreruptă”, a arătat, la rândul său, redactorul şef Ioan Vasiu.

Cu acest prilej membrilor Filialei Deva  le-au fost acordate însemnele UZPR la aniversarea Centenarului, ar pentru Sediul filialei s-au oferit placheta și medalia

“Convorbirile jurnalistice” de la Deva au demonstrat, încă o dată, calitatea presei şi profesionalismul ziariştilor din judeţul Hunedoara.

Dincolo de activitatea cotidiană a acestora, jurnaliştii hunedoreni s-au implicat, în acest an, în mai multe activităţi menite să ofere oamenilor un exemplu de spirit civic. Astfel, pentru a marca Centenarul Uniunii, membrii UZPR Hunedoara au plantat o sută de puieţi de brad şi au fost coorganizatori la expoziţii de fotografie sau lansări de carte.

 

Camelia Cotoară, Sorin Blada/ UZPR Hunedoara

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *