◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Rusia și-a lichidat viitorul

Dictatorul Putin, obsedat de istoria Imperiului țarist și mai ales de imperiul comunist al lui Stalin sub care a fost educat ca ofițer KGB, se consideră, prin aplicarea legii forței și nu a forței legale internaționale, îndrituit să pornească război contra unei țări – Ucraina, care a îndrăznit să își aleagă singură forma de guvernământ. Și asta în timpurile moderne, când există legi internaționale precum Carta Drepturilor Omului (ONU 1948) semnate și de Rusia, Carta Atlanticului, semnată de primul ministru britanic şi de preşedintele SUA, la 14 august 1941 şi confirmată, apoi de Declaraţia Naţiunilor Unite din 1 ianuarie 1942 semnată de reprezentanţii Marii Britanii, SUA, URSS şi de încă 23 de state de pe toate continentele. Procesul multilateral declanşat acum mai bine de patru decenii, de Conferinţa de la Helsinki (1973-1075) a dus, la constituirea, de la 1 ianuarie 1995, a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), concepută ca o organizaţie regională interguvernamentală, tocmai pentru implementarea și supravegherea dreptului popoarelor la autodeterminare fără confruntări cu vecini RUȘI, care intră cu forța în casa ta, te dau pe tine afară și se fac ei stăpâni. Adică pe viață și pe moarte.

Noi, românii, am trăit represiunea  altui dictator criminal, Stalin (modelul de comportament al lui Putin) care în 1940, a intrat cu aceeași doctrină a forței brute în România – Basarabia, ca apoi să deporteze sute de mii de români în Siberia, să rusifice în acest fel terenul furat de la vecini. Așa a fost cu Polonia, din care jumătate a fost încorporată în teritoriul Ucrainei, apoi Estonia, Letonia, Lituania, cu Finlanda însă s-a petrecut exact ce a făcut Putin acum, cu recunoașterea a două republici independente, dar ele fiind pe teritoriul unei țări, Ucraina, recunoscută internațional, dar care, ele cer, pasămite, ajutor rusesc.

Modelul STALIN de a cotropi o țară a devenit o obișnuință pentru RUȘI, de aceea este timpul ca ei să  primiescă o lecție. Acest atac este contra EUROPEI, amenințată deschis în interviul televizat: „Cine are curaj să se opună vă primi ceea ce nu a văzut niciodată” – mesajul este văzut psihologic ca o dovadă de teamă, căci un război în care Putin a adus la granița Bielorusiei arme atomice va fi distrugerea civilizației pe Terra.

În planurile putiniste, imperialismul rusesc se confundă cu Realpolitik, având în vedere că „spaţiul” trebuie să îi aducă lui Putin deopotrivă securitate şi prestigiu.

După atacul contra Ucrainei ne aflăm în fața unor situații executate. Noi, europenii, trebuie să reacționăm la ceea ce Putin a acționat-hotărât deja. Acțiunea naște Reacțiunea. Vedem o situație paralelă cu acțiunile lui Hitler, începând cu 1938; ocuparea Austriei, Cehoslovaciei, atacarea Poloniei, când în sfârșit democrațiile occidentale s-au trezit la luptă, erau deja în defensivă. Dacă nu s-ar fi aliat și America, ar fi fost posibil ca Reichul de 1.000 de ani promis de Hitler să devină o realitate. Dacă nu ați citit testamentul lui Petru I, zis și „cel mare” (răpitor), veți vedea în acțiunile lui Stalin și Putin respectarea indicațiilor pe teren. Hegemonia rusească, lăsată urmașilor ca sarcină testamentară. Tancurile rusești au mai omorât oameni în masă; Ungaria 1956, Cehoslovacia 1968, acum Ucraina 2022.

Țineți aproape, uniți-vă, unirea face puterea.

Constantin Gumann  / UZPR     

25.02.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *