◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Nevoia de digitalizare a învățământului superior în contextul unei crize reale

În contextul situației în care ne aflăm, Uniunea Națională a Studenților din România solicită Ministerului Educației și Cercetării și Guvernului României o mai bună comunicare a planurilor pentru studenți și evitarea răspândirii de temeri în rândul populației, arătându-ne îngrijorați de atitudinea vice prim-ministrului Raluca Turcan. Nu putem accepta ca acest reprezentant al Guvernului să fie de fapt un reprezentant al incertitudinii în momente de criză din partea demnitarilor acestei țări.

Suntem de părere că domeniul educației nu stă în aria de expertiză a doamnei Raluca Turcan iar scenariile guvernului trebuie să rămână interne doar decizia finală, consultată cu experți din domeniul respectiv, trebuind să fie dată publicului. În acelați timp cerem expres sprijinirea cursurilor online și comunicarea mai ușoară dintre profesori și studenți, în contextul crizei mondiale generate de virusul COVID – 19 (Coronavirus).

„În contextul în care de la începutul crizei create de virusul COVID-19 am încercat prin intermediul tuturor canalelor de comunicare să calmăm și să îndemnăm studenții să participe activ la cursuri cu gândul că vor termina cu bine anul acesta universitar, nu putem accepta ca vice prim-ministrul, care nu are în expertiza sa educația, să vină cu speculații nefondate și fără să se consulte cu doamna Monica Anisie. Ne arătăm îngrijorați de asemenea declarații și totodată ne bucurăm de explicațiile date de doamna Ministru a Educației și Cercetării și așteptăm explicațiile doamnei Turcan.” Vlad Dediu – președintele Uniunii Naționale a Studenților din România

Uniunea Națională a Studenților din România, păstrând un dialog calm și constructiv cu Ministerul Educației și Cercetării alături de structurile adiacente, cere implementarea la nivelul tuturor universităților a platformelor, implementare care până acum s-a dovedit relativ greoaie și la care unii profesori sau studenți au fost reticenți fie din comoditate, fie din lipsa unei folosiri anterioare de lungă durată a acestora. De asemenea, conturăm faptul că existența unor platforme performante și intuitive reprezintă o nevoie vitală în contextul actual și nu doar o indeplinire a unui standard de calitate în învățământul superior.

Dorim să amintim ultima ediție a evenimentului nostru CNSR (Consiliul Național al Studenților Reprezentanți), scopul acestui eveniment fiind căutarea unor soluții clare pentru viitorul studenților.

Printre soluțiile aduse precizăm digitalizarea învățământului superior și crearea de platforme online pentru a facilita comunicarea între student și profesor, dar și un mecanism de predare modern.

Propunem un program guvernamental de ajutoare sociale pentru elevii și studenții din mediile defavorizate în vederea achiziționării de laptopuri și abonamente de internet precum și oferirea de sprijin universităților pentru implementarea sau îmbunătățirea platformelor online. Considerăm că vremurile moderne în care trăim necesită soluții la fel de moderne pentru a evita efectele pandemiei.

Uniunea Națională a Studenților din România – Conectăm idei. Construim experiențe.

Persoană de contact:           

Dediu Vlad – Președinte UNSR                                               

Telefon – 0722.245.449                                                         

Adresă: vladdediu97@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *