default-logo

„De la diligenţă la clasor” – din colecţia filatelică a Muzeului Naţional de Istorie a României

Microexpoziţia temporară „De la diligenţă la clasor”, care valorifică o parte din colecţia filatelică a Muzeului Naţional de Istorie a României, poate fi vizitată până la finalul lunii iunie la MNIR.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, expoziţia prezintă lumea fascinantă a timbrelor, de la povestea primelor mărci poştale până la pasiunea unor întregi generaţii. „În spatele acestor obiecte mici a existat un întreg univers al oamenilor care au trimis scrisori şi al celor care le-au mânuit cu grijă şi au făcut posibilă apropierea gândurilor. Dintre aceştia, îi putem menţiona pe surugii, care călătoreau în condiţii dificile şi îşi dedicau o mare parte din timp activităţii de transport în siguranţă a corespondenţei. La un secol de la apariţia primelor mărci poştale româneşti, au fost refăcute vechile trasee ale surugiilor în diligenţă şi a fost prezentată întreaga lume din spatele unui obiect atât de mic. Expoziţia readuce în faţa publicului filmele realizate în 1958, păstrate pe vechi role, ce au fost digitizate”, se arată într-un comunicat al instituției muzeale.
Publicul va putea admira costume de surugii, o machetă a unei staţii de poştă, machete de mărci poştale, dar şi instrumente care le permit celor pasionaţi să studieze aceste mici fragmente de istorie. Cei mici vor avea ocazia de a-l descoperi pe micul surugiu.
Microexpoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10,00 – 18,00.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.