default-logo

Omul duminicii

Când l-am cunoscut pe Firiţă Carp, am avut senzaţia că-l cunosc dintotdeauna.

Ca şi cum nu ne-am văzut de câteva zile şi, iată, ne-am reîntâlnit pentru alte destăinuiri.

I-am mărturisit atunci că pregătesc o carte cu nuvele şi alta cu poezii. Cum m-a auzit, mi-a zis: „Dă-o încoace, c-o editez eu!” Şi deşi nu aveam manuscrisul finalizat, Firiţă Carp, nu ştiu ce a făcut, dar mi-a editat cartea într-o săptămână, iar în următoarele zile a organizat şi lansarea ei, atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău, având grijă să invite la acel eveniment şi alţi oameni deosebiţi, printre care preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – Doru Dinu Glăvan, Miron Manega, Florin Dochia, Ştefan Mitroi, Mioara Bahna, etc.

Apoi, la un timp foarte scurt mi-a propus să colaborez cu revista „Detectiv Cultural” şi să fac parte din Consiliul Director, prietenia noastră transformându-se în una care seamănă mai mult cu cea a unor rude. Iar de câte ori ne vedem,  exclam: „Iată Omul duminicii!”. Omul care ştie să se bucure, să ajute şi să sufere pentru alţii, mai mult decât pentru sine. Ca şi cum nu are decât o singură datorie: Să ridice în jurul lui o piramidă a bunătăţii.

Firiţă Carp nu se poate rătăci niciunde în acest Univers, pentru că oamenii buni se simt acasă oriunde, având grijă să aproprie Pământul de Cer – în fiecare zi.

Doina Dabija / UZPR Chișinău

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.