default-logo

Handbalul feminin românesc în haine de sărbătoare

A fost zi de sărbătoare pentru handbalul băcăuan. Și nu numai. În Sala Sporturilor din Bacău s-a reunit crema handbalului românesc din anii 80-90. Totul cu prilejul unei manifestări care a celebrat împlinirea a 30 de ani de la cucerirea Cupei Cupelor de către echipa de handbal feminin a Științei Bacău.

Proiectul „Știința, Cupa Cupelor- 1989-2019”, inițiat de fosta jucătoare și actuala antrenoare Gabriela Manea și organizat de CS Știința cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău s-a dovedit o super-reușită, care a mers la inima celor câteva sute bune de spectatori, care au ținut să le aplaude din nou pe „campioanele inimilor lor”.

Începută cu un meci demonstrativ între actuala echipă a Științei și cea din anii 90-2000, manifestarea a continuat cu un adevărat joc al legendelor. Este vorba de super-derby-ul deceniului opt, Știința- Chimistul Râmnicu-Vâlcea, echipele care în 1989 aduceau în România Cupa Cupelor, respectiv Cupa EHF. Publicul băcăuan a putut auzi și cânta din nou celebrul imn „Știința e ca o floare”, dar , mai ales, a avut prilejul de a le admira și ovaționa pe Gabi Manea și pe Mariana Târcă, pe Ioana Vasilca și pe Luminița Huțupan, pe Eva Darvaș și pe Maria Torok, pe Cati Marian și pe Narcisa Lecușanu.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o festivitate de premiere la care ca invitat special a figurat multiplul campion mondial, Cristian Gațu. „Este o acțiune emoționantă și țin să aduc felicitări organizatoarei Gabi Manea-Antoneanu și Consiliului Județean, având, totodată, și o propunere, pe care o voi transmite și forurilor vâlcene, aceea de a acorda titlul de cetățean de onoare tuturor acestor jucătoare minunate”, a declarat Cristian Gațu.

„Nu pot descrie toate emoțiile și sentimentele care mă încearcă, dar pot să vă mărturisesc că mă simt acum exact ca la vârsta la care jucam pentru Știința”, s-a destăinuit Mariana Târcă. Fostul coleg de facultate al Marianei Târcă, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a sintetizat în felul următor manifestarea: „Emoții, respect și bucuria de a vedea din nou pe teren adevărate modele ale sportului”. „Bacăul a îmbrăcat astăzi din nou haine de sărbătoare, iar acest lucru a fost posibil datorită dumneavoastră, spectatorilor care ne-ați iubit mereu, dar și datorită colegelor, adversarelor și prietenelor mele de la Știința și Chimistul”, a fost mesajul Gabrielei Manea.

 DAN SION – UZPR 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*